Foto: Aleš Cipot
Foto: Aleš Cipot

Radio Prvi predstavlja izbrane šansone, ki bodo zazveneli 28. oktobra 2023 v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Prireditev, na kateri bodo podelili tudi nagradi Franeta Milčinskega - Ježka, boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Radiu Prvi, Radiu Maribor, Radiu Koper in TV SLO 1.

Andrej Tomšič se je z glasbo začel ukvarjati zelo zgodaj. Kot pianist je obiskoval srednjo glasbeno šolo v Mariboru, kot pevec pa je sodeloval v več zborovskih sestavih. Je ustanovni član etnoglasbene skupine Slovenska gruda. Zadnjih 10 let se Andrej ukvarja s pisanjem in izvajanjem šansonov. S svojimi avtorskimi pesmimi je nastopal na odrih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, tudi Danske, dvakrat je nastopil na mednarodnem festivalu Chansonfest v Zagrebu in večkrat s samostojnimi koncerti na Festivalu Lent v Mariboru, leta 2009 je prejel zlato kanto na kantavtorskem festivalu Kantfest v Rušah.

Njegove pesmi opisujejo vsakdanje trenutke različnih življenjskih situacij skozi prizmo lastnega čustvenega doživetja. Izvaja jih ob spremljavi svoje neločljive kitare.

Tako je tudi z intimno, notranje globoko doživeto skladbo Bistro.

Andrej Tomšič je avtor glasbe, besedila in je interpret.

Andrej Tomšič: Bistro (živo na predizboru Festivala slovenskega šansona 2023)