Jure Ivanušič in Nordunk. Foto: SOJ RTV SLO/Aleš Cipot
Jure Ivanušič in Nordunk. Foto: SOJ RTV SLO/Aleš Cipot

Komaj trije dnevi naš še ločijo od sklepnega večera Festivala slovenskega šansona, ki se bo zgodil na odru Kulturnega centra v Rogaški Slatini in bo ob iskanju najlepšega šansona leta 2023 tudi počastil 95. rojstni dan Radia Slovenija in 65 let Televizije Slovenija.

Osma skladba po vrsti bo skladba Južni veter, ki jo bodo izvedli Jure Ivanušič in Nordunk.

Jure Ivanušič je slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist ter glasbenik in šansonjer. Za svoje ustvarjanje je v vseh letih prejel številne odmevne nagrade, med katerimi izstopajo Borštnikova nagrada, nagrada Združenja dramskih umetnikov Slovenije, Ježkova nagrada in nagrada občinstva na Festivalu slovenskega filma, na glasbenem področju pa več nagrad s festivalov Slovenskega šansona in Slovenske popevke. Svoje avtorske pesmi je doslej izdal na treh albumih, pri katerih je sodeloval z zasedbami Gusarji, Nordunk in s Simfoničnim orkestrom ter z Big Bandom RTV Slovenija.

Skladbo Južni veter, za katero je glasbo in besedilo napisal sam, izvaja skupaj z zasedbo Nordunk. To so: Tomaž Marčič – harmonika, Bojan Logar – saksofon, Simon Šimat – kitara, Gregor Antauer – klaviature, Andrej Antauer – bas ter Martin Rošer – bobni.

Zapihal bo torej Južni veter Jure Ivanušič in Nordunk.

Jure Ivanušič & Nordunk: Južni veter (živo na predizboru Festivala slovenskega šansona 2023)