Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice
Foto: Veterinarska bolnišnica Brežice

"Prestrašeni psički so bili nagneteni v štirih kartonskih škatlah, brez hrane in vode. Policisti so o najdbi nemudoma obvestili pristojno veterinarsko inšpektorico uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Inšpektorica je odredila odvzem psov in zoper tihotapce uvedla prekrškovni postopek," so navedli na PU-ju Novo mesto.

Odpeljali so jih v zavetišče veterinarske bolnišnice v Brežice, kjer, kot pravijo na PU-ju Novo mesto, za njih zelo lepo skrbijo.

"Mladički so v karanteni, številne morajo zdraviti zaradi notranjih zajedavcev. V zavetišču pravijo, da sta dva psička in ena psička s pasemskimi značilnostmi jazbečarja, šest psičkov in dve psički pa s pasemskimi značilnostmi pudlja. Ob odvzemu so bili stari le nekaj tednov in prešibki za zahtevno in dolgo pot," so zapisali in poudarili, da se v zavetišču trudijo, da se psički dobro počutijo in jim zagotavljajo občutek varnosti ter poskušajo kar najbolj zmanjšati posledice prezgodnjega odvzema od pasje mame.

"Hranijo jih z ustreznim mlekom in mehko hrano, toploto nadomešča infrardeča luč, pozorni pa so tudi na morebitne znake otroških bolezni psov," so dodali.