Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Moška sta prispela z osebnim avtomobilom znamke opel astra sive barve z ljubljanskimi registrskimi oznakami, se pretvarjala, da sta delavca telekomunikacijskih storitev, in vstopila v hišo. Oškodovanec je šele po njunem odhodu opazil, da je bil žrtev kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Obvestilo o pojavu podobnega avtomobila so prejeli tudi metliški policisti. Osumljenca sta se dopoldne pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše in starejšo stanovalko spraševala, ali je sama doma. Policisti preiskujejo okoliščine in izvajajo dejavnosti za izsleditev osumljencev, so še sporočili.

Policija svetuje, da so nenapovedani obiski ves čas pod nadzorom

Na policiji opozarjajo, da pogosto obravnavajo tovrstna kazniva dejanja, pri katerih so žrtve predvsem starejši. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno.

Svetujejo tudi, da naj imajo ljudje nenapovedane obiskovalce ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.

Ob pojavu sumljivih ljudi naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.