Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Nagib naj bi bili konkurenca in dolgovi pri gradbenih poslih. Zadeva je v sodni preiskavi, na koprskem sodišču te dni zaslišujejo priče.

22. aprila pred dvema letoma je nekdanjemu športnemu direktorju koprskega nogometnega kluba Bošku Županoviću zazvonil telefon. Na drugi strani je bil, tako v ovadbi, hrpeljski gradbinec Maks Godina. Sledilo je povabilo, da se dobita v gostilni Tonca na Kozini.
"Od mene je pričakoval, da najdem nekoga, ki bi to zanj naredil – da bi močno pretepli Guberca za vsoto 100.000 evrov," je za TV Slovenija povedal Županović.

Maks Godina. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Maks Godina. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Zakaj naj bi naročnik našel prav njega? "Javno je znano, da sva se s predsednikom FC-ja Koper Antejem Gubercem pred leti razšla v slabih odnosih in da sva v sodnih sporih ter je očitno sklepal, da sva z Gubercem sovražnika in da bi bil jaz sposoben kaj takega narediti," pravi Županović. "Zahteva je bila jasna – ti imaš problem z Gubercem, jaz imam problem z Gubercem, ti najdi nekoga, da ga bo premlatil, in jaz bom to plačal. Šokiralo me je. Ko sem ga odbil, je rekel, da bo iskal dalje," še doda.

Županović je bil sprva prepričan, da mu je past nastavil Guberac ali pa da igrata umazano igro skupaj z Glavino. Nato je poklical Guberca, ki naj bi bil ob pripovedi tudi sam šokiran. Guberac, ki je o dogajanju takoj obvestil policijo, do konca preiskave ne daje izjav, Županović pa je za podkrepitev verodostojnosti svojo izjavo o dogajanju v gostilni Tonca overil pri notarju. Kako se je na očitke, da je naročal pretep Guberca, odzval Godina, zaradi tajnosti sodne preiskave ni znano, ko ga je TV Slovenija ujela pred koprskim sodiščem, pa ni želel ničesar komentirati.

"Rekel je, da je treba Guberca tako poškodovati, da se ga ne bo dalo rešiti v izolski bolnišnici, ampak ga bo treba odpeljati v UKC Ljubljana," se pogovora z Godino spominja Županović.

Ante Guberac. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Ante Guberac. Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Guberčeva odvetnica Monika Mavsar pravi, da se je življenje njegovega klienta zelo spremenilo, saj ga morajo zdaj spremljati varnostniki. Nagibi za naročanje hudih telesnih poškodb naj bi izvirali iz posla v bližnjem Umagu, kjer je posel za gradnjo kanalizacije dobil Godina, njegov podizvajalec pa je bilo Guberčevo podjetje Grafist.

"Z mojim klientom sva prišla do zaključka, da bi bil nagib lahko bil v tem, da bi se osumljeni želel rešiti konkurence na gradbenem področju ali pa morda tudi v neporavnanih obveznostih, ki jih ima družba osumljenca do družbe Anteja Guberca," o motivih sklepa Guberčeva odvetnica.

Sodišče te dni zaslišuje priče. Če bo sodišče odločilo, da je Godina kriv naklepnega napeljevanja h kaznivemu dejanju hude telesne poškodbe, mu grozijo tri leta zapora.

Hrpeljski gradbinec ovaden naročila hujšega telesnega napada