Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Ob slovesu Ligetyja Ameriški duh z umom inženirja in srcem moštvenega igralca

15.02.2021

Zabavati se. Predvsem in najprej – zabavati se. To je bila edina smučarska mantra Teda Ligetyja – v resnici mantra celotne ameriške smučarske reprezentance.

Vroča destinacija Kako odprti Dubaj v pandemiji stavi na vplivneže, turizem in precepljenost

12.02.2021

V Dubaj ljudje običajno potujejo poslovno, po nakupih, kot postanek na poti v bolj oddaljene destinacije. A v času pandemije se zdi, da je Dubaj postala destinacija številka ena, sončno zatočišče pred evropsko sivino in neskončnimi koronskimi zaprtji.

Restavracije v času korone Od pakiranih njokov do dostave klobas na dom

08.02.2021

Čeprav je, tehnično gledano, Slovenija že mesec dni nosilka naziva evropska gastronomska regija, so restavracije po državi zaprte že tri mesece – brez upanja, da bi svoja vrata kaj kmalu odprla.

ZDA "Trump ni vzrok krize ameriške demokracije, ampak njen simptom"

15.01.2021

Kaj točno je namen ustavne obtožbe teden dni pred iztekom mandata predsednika Donalda Trumpa? Gre zgolj za simbolno potezo ali se zadaj skriva kaj več?

Ko rudarstvo zamenja nasilje Harlana nikdar ne boš zapustil živ

30.01.2021

"V globokih, temnih hribih vzhodnega Kentuckyja sem izsledil svoje korenine. In tu na nagrobniku na pobočju hriba prebral – Harlana nikdar ne boš zapustil živ."

ZDA Zamolčane zgodbe ZDA: posilstva, umori in izginotja staroselk

09.01.2021

Ko se je scenarist in režiser Taylor Sheridan za potrebe svojega filma Wind River leta 2017 skušal dokopati do statistike, koliko staroselk je vsako leto v ZDA spolno napadenih, ugrabljenih in ubitih, je njegova ekipa tri mesece iskala te podatke.

ZDA Temna zapuščina Ku Klux Klana: goreči križi, bele kapuce in poveličevanje čiste rase

03.01.2021

Na predvečer božiča leta 1865 se je v Pulaskiju v Tennesseeju sešla skupina konfederativnih veteranov in ustanovila tajno združenje, ki so ga poimenovali Ku Klux Klan. V 155 letih obstoja je zakrivil nekatere najhujše rasistične zločine v zgodovini ZDA.

Ture avanture Tajska (skoraj) brez korone, a tudi brez turistov. Odpiranje šele maja?

02.01.2021

Tajska turistična organizacija (TAT) je ta teden ponosno sporočila, kako se "še naprej počasi in varno ponovno odpira turizmu". A zdi se, da oblasti niti same sebi ne verjamejo več.

20 v 2020 Michelinove zvezdice - obliž na rano koronskih zaprtij in izgub

26.12.2020

Michelinove zvezdice vzbujajo veliko konotacij. Prestiž. Ugled. Priznanje za trdo delo. Elitizem. Nedostopnost množicam. Kakovost. Pritiski. V pandemičnem letu 2020 so zvezdice pri nas za številne pomenile predvsem - preživetje.

ZDA 2020 Bidnov zgodovinski izbor: staroselka na mestu notranje ministrice ZDA

19.12.2020

Po seriji precej konservativnih izborov za svoj kabinet je Joe Biden končno zadovoljil progresivno strujo znotraj demokratske stranke, ko je za notranjo ministrico izbral Deb Haaland.

20 v 2020 Leto, ko so ZDA volile: poraz Trumpa, ne pa tudi trumpizma

17.12.2020

Make America Great Again. Krilatica, ki jo je Donald Trump ponavljal, cilj, h kateremu je težil, vrnitev k nekemu staremu, neotipljivemu pojmu Amerike, ko je bila še velika, odlična. Kar koli že to je in kdaj koli naj bi to že bilo.

ZDA 2020 Dilema Bidnovega kabineta – ali več žensk pomeni večjo naprednost? Niti ne.

02.12.2020

"Dragi Joe Biden, si resen?" Takole neposredno je svoj piskrček h komentarjem glede počasi oblikujoče se administracije prihajajočega predsednika ZDA Joeja Bidna pristavila Erin Brockovich.

Stran 17 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov