Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

Ture avanture Zunajzemeljski pravljični kompleks sredi mehiške džungle

13.06.2021

Stavbni kompleksi, ki se upirajo konvencionalnim pravilom in zapovedim arhitekture, niso neka silna redkost. Barcelona ima Gaudija, Dunaj Hundertwasserja, Francija Le Corbusierja. A nihče ni šel tako daleč kot Roth s svojim mehiškim projektom Azulik.

Film in TV Anthony Bourdain - v večnem iskanju smisla življenja

05.06.2021

"Bodi popotnik, ne turist," pravi izvesek nad posteljo Anthonyja Bourdaina, kuharskega mojstra, pisatelja, TV-voditelja in, vsekakor, popotnika. Svetovnega popotnika, ki je v isti meri raziskoval kulinariko različnih kultur kot smisel življenja samega.

Ture avanture Spinalonga – otok živih mrtvecev

31.05.2021

Spinalonga ob obali Krete ni samo še en grški otoček več. Nanj je vezana dolga in pogosto temačna zgodovina zadnje evropske kolonije gobavcev – od tod tudi zlovešča vzdevka "otok živih mrtvecev" in "grobišče živih".

Svet Na sledi serijskemu morilcu na "hipijevski poti"

28.05.2021

"Ste morilec?" "Sodišče je razsodilo, da ne." "To ne odgovori na moje vprašanje." "To je moj odgovor."

ZDA Strmoglavljenje Pipistrelovega letala v Iraku razkrilo ameriški tajni program

10.05.2021

Ameriška vojska je potrdila, da na Bližnjem vzhodu uporablja nov, skoraj neslišni tip brezpilotnega letala, potem ko je lani eno takih letal v Iraku strmoglavilo. Zdaj je znano, da je šlo za Pipistrelov predelani model Sinus.

Temna plat znane restavracije Izkoriščanje delavcev, hlinjenje lokalnih sestavin in toksično vzdušje

03.05.2021

"Otok je idiličen. Kot delovno okolje pa toksičen," se bere naslov članka v New York Timesu, ki je v teh dneh razburkal restavracijsko sceno. Pod drobnogledom se je znašel Willows Inn, čislana restavracija na otočku Lummi v zvezni državi Washington.

Lahko ubijete revolucionarja, ne pa revolucije Kako je FBI ubil "črnega mesijo"

28.04.2021

"Lahko ubijete revolucionarja, ne morete pa ubiti revolucije," je pridigal Fred Hampton, preden ga je FBI v usklajeni akciji s čikaško policijo leta 1969 hladnokrvno likvidiral. Hampton je bil star 21 let in vzhajajoča zvezda Črnih panterjev.

Evropa Škotska - evropska prestolnica mamil v breznu brez izhoda?

25.04.2021

Pisalo se je leto 1996 in eden od filmov, ki so zaznamovali tisto leto, je bil zagotovo Trainspotting, iskrena, občasno brutalna študija zasvojenosti in temnih plati urbanega Edinburga.

Seaspiracy Krvavi škampi in mreže duhov – je veganstvo res edina rešitev za oceane?

19.04.2021

V zadnjih tednih prah dviga Netflixov dokumentarni film Seaspiracy o tem, kdo ali kaj je pravi ubijalec oceanov. Nekateri za film pravijo, da jih je šokiral in jim odprl oči. A stroka ga odpravlja kot vegansko indoktrinacijo, ki izkrivlja dejstva.

Gostinske izjeme Mar virus pozna razliko med zasebnim in poslovnim kosilom?

12.04.2021

Pol leta so gostinci že zaprti, pol leta spremljajo, kako se odpira vse od depilacij do pasjih frizerjev, a oni ostajajo ne samo zaprti, vlada z njimi niti ne komunicira, kdaj in pod katerimi pogoji bi se lahko odprli. Izjema so – poslovna kosila.

Cepilni turizem Kako je Srbija z množičnim cepljenjem tujcev postala obljubljena dežela

01.04.2021

Medtem ko se EU in Slovenija spopadata s frustrirajočim pomanjkanjem cepiv oziroma prepočasnim cepljenjem, je slika povsem drugačna v Srbiji, kjer imajo cepiv toliko, da cepijo tudi tujce – in to brezplačno.

Kulinarika Prezgodnja smrt priljubljenega trbiškega kuharskega mojstra

30.03.2021

Nepričakovano in prezgodaj je umrl priljubljeni kuharski mojster iz Trbiža Ilija Pejić. V Bosni in Hercegovini rojeni 61-letni Pejić je na trbiškem golfigrišču vodil restavracijo Ilija Golf Club Tarvisio.

Stran 15 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov