Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Radio Maribor Tavajoče figure Igorja Banfija v Kibeli

09.03.2021

V razstavišču mariborske Kibele se na samostojni razstavi z naslovom »Tavajoči« predstavlja slikar Igor Banfi iz Murske Sobote.

Radio Maribor Baletnik in koreograf Edi Dežman dobitnik Glazerjeve nagrade za življenjsko delo 2021

08.03.2021

Glazerjevo nagrado za življenjsko delo prejme baletni plesalec Edi Dežman, ki je v štirih desetletjih močno zaznamoval slovenski baletni prostor. Glazerjeve listine prejmejo kiparka Metka Kavčič, prevajalka Daniela Kocmut in operni pevec Martin Sušnik.

Novice Retrovizor - dnevnik gospodinjca Dejana Pušenjaka o Mariboru in medijskih prevzemih

05.03.2021

Retorovizor – dnevnik gospodinjca je prvenec nekdanjega novinarja Dejana Pušenjaka o dogajanj v Mariboru in Sloveniji ter o medijskih prevzemih.

Radio Maribor V Kabinetu UGM oživljajo spomin na prvo umetnostno razstavo v Mariboru leta 1920

25.02.2021

V počastitev 100. obletnice organiziranega delovanja likovne dejavnosti v Mariboru je v Kabinetu UGM na ogled spominska razstava o prvi umetnostni razstavi v mestu, ki so jo v treh stavbah današnjega SNG MB pripravili 8.12.1920.

Radio Maribor Sodobna predstava Romeo in Julija na spletnem odru Drame SNG Maribor

12.02.2021

Dramski ansambel mariborskega gledališča bo v nedeljo, ob 20. uri, v virtualnem okolju premierno predstavil najbolj znano ljubezensko zgodbo vseh časov Romeo in Julija.

Radio Maribor Feri Lainšček:« Vsak roman je posebno potovanje.«

05.02.2021

Najvišjo državno nagrado za dosežke v umetnosti, veliko Prešernovo nagrado za življenjsko delo, letos prejmeta pesnik in pisatelj Feri Lainšček in arhitekt Marko Mušič. Podeljenih bodo tudi šest nagrad Prešenovega skalda.

Radio Maribor Zdenko Frangež: »Vsako žensko telo je lepo, ne glede na starost ali obliko«.

29.01.2021

V mariborski Foto galeriji Stolp po spletni razstavt akt fotografij z naslovom Kratke zgodbe ljubiteljskega fotografa Zdenka Frangeža zdaj še fizična razstava v galeriji.

Radio Maribor Franc Kopič: »Domača nagrada mi je v posebno čast«

18.01.2021

Med štirimi dobitniki srebrnih plaket za izjemne dosežke v ljubitlejski kulturai sta kar dva iz Maribora in sicer filmski ustvarjalec Franc Kopič in Veronika Hring, predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor.

Radio Maribor Gregorčičeva pesnitev Soči v novi interpretaciji in sozvočju glasbe

15.01.2021

Po znameniti pesnitvi Simona Gregorčiča Soči sta mednarodno priznani glasbenik in skladatelj Vasko Atanasovski in dramska igralka Mirjana Šajinović v času zaprtja kulturnega živeljenja ustvarila literarno glasbeni projekt Soči.

Novice Anka Krašna: "V posebno čast mi je, da študentje raziskujejo moja dela."

13.01.2021

Mariborska Galerija Media Nox v virtualnem okolju razstavlja 14 likovnih dele slikarke Anke Krašna z naslovom Poplava modrin pod površino kože.

Radio Maribor Instalacija Pohorski biseri zadnja razstava v Galeri Epeka

23.12.2020

Instalacija Pohorski biseri Luke Murovca je zadnja razstava v Galeriji Epeka na Koroški cesti v Mariboru. Mariborska občina, ki je Združenju Epeka oddajala prostore v najem brezplačno, načrtuje v prihodnje tržno najemnino, kar je zanje predrago.

Radio Maribor Alenka Seršen Fras: » Prijazna beseda, strpnost in razumevanje v teh časih veljajo največ «

22.12.2020

Virusna okužba spreminja tudi letošnje božično novoletne praznike. Četudi se bomo družili veliko manj kot minula leta, ne pozabimo na tiste ljudi v našem okolju, ki ostajajo sami. Prijazna beseda, strpnost in razumevanje vv teh dneh veljajo največ.

Stran 8 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov