Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V okviru projekta bo Evropska komisija v sodelovanju s Skladom ZN-a za otroke in pristojnimi organi Cipra, Slovenije, Italije in Španije prispevala h krepitvi njihovih upravnih zmogljivosti in spodbujala sodelovanje znotraj nacionalnih javnih uprav.

V sklopu projekta bodo pomagali pri odpravljanju razdrobljenosti zdravstvenih, socialnih in izobraževalnih storitev, ki pogosto vodijo v neusklajenost ukrepov. Prav tako bodo prispevali k izboljšanju znanja, ozaveščenosti in zmogljivosti zdravstvenih delavcev za pravočasno in učinkovito obravnavo potreb na področju duševnega zdravja.

V svojem poročilu so pokazali, da je imela pandemija covida-19 globoke posledice na življenje mladih v Evropi. V letih 2021 in 2022 je polovica mladih Evropejcev poročala o nezadovoljenih potrebah na področju duševnega zdravja.

Projekt je eden od dvajsetih, ki jih je komisija junija lani napovedala v okviru celovitega pristopa za ukrepanje na področju duševnega zdravja v EU-ju. Za njihovo izvajanje je v različnih finančnih instrumentih na voljo 1,23 milijarde evrov evropskih sredstev.