Svoja vrata je v Dubaju odprl eden izmed najbolj luksuznih hotelov na svetu – Atlantis The Royal, tako kot pri gradnji, pa se tudi pri slavnostni otvoritvi niso zadrževali. Za udarnost odprtja hotela, kjer v trgovini prodajajo Picassove umetnine, je poskrbela Beyoncé. Za njen prvi koncert po več kot štirih letih – nazadnje je decembra 2018 nastopila v južnoafriškem Johannesburgu – naj bi ji sicer plačali vrtoglav znesek. Več kot eno uro dolg nastop, ki naj bi se sicer začel uro pozneje kot predvideno, naj bi ji prinesel kar 20 milijonov funtov (okoli 22,8 milijona evrov).

Njen repertoar, ki ga je spremljal tudi izbran ognjemet, je vključeval tudi pesmi, kot so Beautiful Liar, Ave Marie, Crazy In Love, Countdown, Naughty Girl in Halo. Na odru se ji je pri skladbi Brown Skin Girl, katere video je lani osvojil grammyja, pridružila tudi njena 11-letna hčerka Blue Ivy.

Tudi med povabljenci so bili slavni obrazi – na zabavo so me drugim prišli tudi pevkini starši ter mož Jay-Z in njuni otroci, Liam Payne, Kendall Jenner, Ellen Pompeo ter Rebel Wilson. Nastopila je sicer tudi zasedba Swedish House Mafia. Odprtje 43-nadstropnega hotela s kar 3000 zaposlenimi, ki skrbijo za premožne stranke, so proslavili s pomočjo 4000 steklenic šampanjca Moët & Chandon. Velika otvoritvena zabava je bila sicer namenjena samo za izbrance, za splošno javnost, ki si bivanje v hotelu lahko privošči, se bo odprl prihodnji mesec.

Grammyjevka naj bi sicer z družino prenočila v najpomembnejšem hotelskem apartmaju Royal Mansion, ki je v 22. nadstropju in se razteza na 1022 kvadratnih metrih, stane pa kar 80.000 funtov na noč (okoli 91.000 evrov). Poleg štirih ogromnih sob ima tudi kino, "varno sobo" in bazen. Če primanjkuje prostora, se ga lahko za 160.000 funtov (okoli 182.000 evrov) na noč razširi na 15 sob, poroča Daily Mail.

Najcenejša prenočitev stane več kot 1000 evrov

Razkošna nastanitev se sicer lahko pohvali s številnimi dejstvi. 44 izmed 795 sob ima več sto metrov v zraku zasebne "neskončne" bazene, na voljo je 17 restavracij in barov, v katerih dela osem slavnih kuharjev. Med njimi je tudi Resonance, prvi bar Hestona Blumenthala, kjer lahko bogatuni občudujejo več kot šest metrov visok akvarij s 4000 meduzami. Enemu izmed barov pripada tudi salon z 20 mizami, pri katerih je minimalna poraba 20.000 funtov (okoli 22.800 evrov). Po besedah hotelskega šefa Timothyja Kellyja je to "prostor za enoodstotneže, ekskluzivno mesto samo za najbogatejše slavne osebnosti in dostojanstvenike".

V hotelu, kjer je za najcenejšo sobo treba odšteti 1000 funtov na noč (okoli 1139 evrov), hotelske goste med drugim razvajajo z brezplačnimi pozlačenimi zobnimi ščetkami, britvicami in glavniki, z "menijem" sedmih blazin, za večje ugodje lahko poskrbijo tudi osebni strežaji, obstaja tudi možnosti meditacije z delfini.

To je prvi hotel, ki je bil zasnovan z mislijo na družbeno omrežje Instagram – ima vrsto elementov, ki so zasnovani tako, da izgledajo dobro na fotografijah. Mednje spada tudi vodnjak, ki se razprostira na 1,6 hektarja in bruha ogenj.