Foto: EPA
Foto: EPA

Najmlajša hčerka Brucea Willisa in igralke Demi Moore je v oddaji The Drew Barrymore Show delila nove informacije o zdravju svojega očeta. Zvezdniku filmov Umri pokončno so na začetku leta diagnosticirali frontotemporalno demenco.

"Ima zelo agresivno kognitivno bolezen, obliko demence, ki je zelo redka. On je isti, kar mislim, da je najboljše, kar si lahko zaželimo," je povedala Tallulah.

Pri frontotemporalni demenci gre za propadanje čelnega in senčnega možganskega režnja, ki se navadno pojavi relativno zgodaj, med 35. in 75. letom starosti, in predstavlja od pet do sedem odstotkov vseh oblik demenc. Bolezen hudo prizadene govor, pogoste so tudi osebnostne spremembe, težave z motoriko, zmedenost ipd.

Bruceova družina javnost redno obvešča o njegovem stanju, saj menijo, da je to zelo pomembno. Cilj njene družine je širiti zavest o FTD-ju. "Če lahko z nečim, s čimer se borimo kot družina in posamično, pomagamo drugim ter iz tega naredimo nekaj lepega – to je za nas res nekaj posebnega."

Prejšnji mesec je Bruceov prijatelj in sodelavec pri seriji Moonlighting Glenn Gordon Caron za New York Post povedal, da Bruceu "vse jezikovne spretnosti niso več na voljo, a kljub temu je še vedno Bruce".

Tallulah je povedala še, da čas, ki ga preživlja z očetom, zdaj predstavlja predvsem poslušanje glasbe in "uživanje v energiji ljubezni". "Čutim ljubezen, ko sem z njim. To je moj oče in ima me rad, kar je res nekaj posebnega."