Foto: AP
Foto: AP

“Dolgo časa sem postavljala kariero na stran, da bi bila z Gerardom, da bi on lahko igral nogomet,” je povedala kolumbijska pop zvezdnica v intervjuju za Sunday Times. “Veliko odrekanja je bilo v imenu ljubezni."

Danes 47-letna Shakira je deset let mlajšega Piquéja spoznala na snemanju svojega glasbenega spota za pesem “Waka Waka (This Time for Africa”) leta 2010. Tri leta pozneje sta se razveselila prvorojenca Milana (11), dve leti pozneje je dobil še bratca Sasho (9).

Družina je živela v Barceloni, saj je Piqué igral za tamkajšnji nogometni klub.

Shakira je imela v ZDA priložnostni angažma na pevskem šovu The Voice, leta 2017 pa je izdala album El Dorado, a se je večinoma posvečala vzgoji obeh otrok.

Shakira s sinovoma Sasho in Milanom. Foto: AP
Shakira s sinovoma Sasho in Milanom. Foto: AP

Junija 2022 sta s Piquéjem, malce presenetljivo, sporočila, da je 12-letne zveze konec.

“Žal morava potrditi, da se razhajava,” je par zapisal v skupni izjavi. “V imenu najinih otrok, ki ostajata najina največja prioriteta, prosiva za zasebnost v tem času. Hvala za razumevanje in spoštovanje.

"Ferrari si zamenjal za twinga"

A razhod ni bil ravno prijateljske narave – posredi so bili namreč Piquéjevi skoki čez plot z 20 let mlajšo Claro Chio Marti, kar je Shakiro močno prizadelo. Clara Chia in Gerard sta sicer zdaj uradno par.

Shakira se jima je maščevala lani s pesmijo “Bzrp Music Sessions, Vol 53”, ki je nemudoma postala velika uspešnica. “Vredna sem dve 22-letnici/Zamenjal si ferrari za twinga/Zamenjal si rolex za casio,” poje v španščini.

To sicer ni prvič, da je Shakira spregovorila o koncu svoje dolgoletne zveze.

“Moja prioriteta sta bila moj dom, moja družina. Verjela sem v 'dokler naju smrt ne loči' del. Verjela sem tem sanjam," je dejala septembra lani za Billboard. “Moja starša sta skupaj že 50 let in sta še vedno zaljubljena kot prvi dan, imata ljubezen, ki je edinstvena in neponovljiva. Tako, da vem, da je možno. To sem si želela tudi zase in za svoja otroka, ampak se to ni zgodilo.”