Foto: EPA
Foto: EPA

Olivia Munn je razkrila, da je imela dvojno mastektomijo po diagnozi raka. Na Instagramu objavila video in fotografije zdravljenja in dejala, da ji je to "rešilo življenje"

"Imam srečo. Ujeli smo ga dovolj zgodaj, da sem imela možnosti operacije. Enako želim vsaki ženski, ki bi se nekega dne morda morala spoprijeti s tem," je 43-letna igralka ob fotografijah zdravljenja v bolnišnici zapisala na svojem profilu na Instagramu.

Povedala je, da je februarja 2023 opravila genetski test, ki preverja 90 različnih genov za raka, a je bil ta pri vseh negativen. Kljub temu se je njen zdravnik odločil izračunati oceno tveganja za raka dojke, to pa ji je, kot je zapisala, "rešilo življenje." Zaradi skrb vzbujajočih rezultatov ocene tveganja so izvedli še biopsijo tkiva, ki je pokazala agresivno obliko raka na obeh dojkah. 30 dni po biopsiji je prestala dvojno mastektomijo, v zadnjih desetih mesecih pa je imela kar štiri operacije.

Povedala je, da je svoje zdravstveno stanje na začetku želela ohraniti v zasebnosti, saj je "morala prebroditi nekaj najhujših trenutkov zdravljenja", preden je lahko novico razkrila oboževalcem. Zahvalila se je družini in prijateljem, še posebej partnerju, komiku Johnu Mulaneyju. V svoji karieri je bila Olivia Munn dopisnica The Daily Showa z Jonom Stewartom, nastopila je tudi v seriji The Newsroom in v filmih Magic Mike, The Predator, Office Christmas Party in X-Men: Apocalypse.