Foto: AP
Foto: AP

65-letni Nemec je v četrtek zvečer na oder pripeljal Dino De Luco in ji rekel: "Zakaj sem te pripeljal sem gor? Hotel sem te vprašati nekaj zelo pomembnega: 'Si zaklenila zadnja vrata? Je mleko v hladilniku? Imamo kaj sorbeta v zamrzovalniku? Se boš poročila z mano?'"

Med navdušenim ploskanjem množice je De Luca privolila v poroko. Zimmer je nato nadaljeval koncert, ob njem pa je sedela novopečena zaročenka.

To bo Zimmerjev tretji zakon.

Nemški skladatelj je bil v svoji karieri 12-krat nominiran za oskarja, dobil ga je dvakrat. Za Levjega kralja (1995) in Dune: Peščeni planet (2022) je dobil oskarja za najboljšo izvirno glasbo.

Nagrajen je bil tudi z dvema zlatima globusoma, štirimi grammyji, ameriško glasbeno nagrado in gledališko nagrado tony.

Zimmer je zvočno podpisal več kot 150 filmov, med njimi tudi filme Bolje ne bo nikoli, Rain Man, Temni vitez, Izvor, Sestreljeni črni jastreb, Vdove, Thelma in Louise in tri dele Piratov s Karibov. Ustvaril je tudi glasbo za najnovejšo animirano različico filma Levji kralj iz leta 2019, med njegovimi zadnjimi projekti pa so Čudežna ženska 1984, Ni časa za smrt ter filma Spuži Kvadratnik: Spužva na begu, Top Gun: Maverick ...