Foto: AP
Foto: AP

Znamenita ameriška univerza Harvard je v izjavi zapisala, da je Jacinda Ardern dobila dvojno štipendijo, in sicer na Harvard Kennedy School in v Berkman Klein Centru.

"Neverjetno sem počaščena, da se pridružujem univerzi Harvard kot štipendistka – ne samo da bo to priložnost, da svoje izkušnje delim z drugimi, to bo zame priložnost za učenje. Kot voditelji imamo pogosto zelo malo časa za razmislek, vendar je razmislek ključnega pomena, če želimo ustrezno podpreti naslednjo generacijo vodij," je dejala Novozelandka.

Na Instagramu je dodala, da štipendija v centru Berkman Klein ne bo samo priložnost za sodelovanje z raziskovalno skupnostjo, ampak tudi za izzive, povezane z rastjo generativnih orodij.

Jacinda Ardern je že povedala, da bo še naprej pomagala pri boju proti nasilnemu ekstremizmu na spletu kot neplačana posebna odposlanka za Christchurch Call. Razpis je pobuda, ki jo je soustanovila leta 2019, da bi združila države in tehnološka podjetja v boju proti ekstremizmu.

"Jacinda Ardern je svetu pokazala močno in empatično politično vodstvo. Spoštovanje si je prislužila daleč onkraj obal svoje države in našim študentom bo prinesla pomembne vpoglede ter ustvarila pomembne pogovore o odločitvah javne politike, s katerimi se spopadajo voditelji na vseh ravneh," je v sporočilu za javnost dejal dekan šole Kennedy Douglas Elmendorf.

Januarja je odstopila s položaja premierke – rekla je, da nima več energije za vodenje države in da ne bo kandidirala za vnovično izvolitev v parlament. Na začetku tega meseca je zapustila parlament.

Leta 2017 je s 37 leti postala najmlajša ženska na čelu vlade na svetu.