Nekdanja sodelavca in prijatelja, ki sta tudi botra, si danes ne dajeta poklonov, temveč drug drugega le žalita. Kusturica pravi, da je Goran postal slaven zaradi njega in ne nasprotno. Foto: Reuters
Nekdanja sodelavca in prijatelja, ki sta tudi botra, si danes ne dajeta poklonov, temveč drug drugega le žalita. Kusturica pravi, da je Goran postal slaven zaradi njega in ne nasprotno. Foto: Reuters
Goran Bregović
Emir meni, da je Goran pokradel vso glasbo z juga Srbije. Foto: EPA

Tako se je odzval slavni režiser na izjavo Gorana Bregovića v intervjuju za hrvaško oddajo Red Carpet, kjer je dejal, da je glasbo za Emirjeve slabe filme pisal le zato, ker je potreboval denar: "Nekaterih Kusturičevih filmov, kot je Črna mačka, beli mačkon, ne more rešiti niti dobra filmska glasba."

"Goran je navadna 'budala'"
Na Kusturičev odziv ni bilo treba dolgo čakati. V intervjuju za srbski Press je režiser obtožil svojega nekdanjega prijatelja kraje. Emir namreč meni, da je skladatelj pokradel vso glasbo južne Srbije, ki jo po svetu prodaja kot svojo.

Prvo delo je Emir Goranu ponudil iz usmiljenja, po njegovih besedah je bil Goran podhranjen, zato mu je ponudil, naj napiše glasbo za njegov film. Kot pojasnjuje režiser, se mu je Goran zahvalil na grd način, saj je ukradel staro židovsko-korzijsko pesem, pod katero se je podpisal kot avtor: "Prevaro je prvi opazil Iggy Pop, mene pa je bilo zaradi tega zelo sram. Vidite, kako je služil denar pri meni - prodajal mi je tuje pesmi."

Režiserja je Goranova pripomba, da so njegovi filmi tako slabi, da jih ne more rešiti niti dobra filmska glasba, zelo razjezila: "V mojih filmih igrajo največje hollywoodske zvezde, Bregović pa komentira moje filmsko ustvarjanje. Goran je navadna 'budala'."

"Raje velik kot majhen"
Emir je komentiral tudi Bregovićev odgovor na vprašanje novinarjev, ki so ga vprašali, ali je res, da so se medicinske sestre v beograjski bolnišnici, kjer se je Goran znašel po nesreči, ko je padel s češnje, navduševale nad velikostjo njegovega spolnega organa.

"Navadil sem se na to, da ljudje govorijo vsakršne neumnosti, toda to, kar so rekli, je še dobro, saj bi lahko zapisali, da imam majhnega," je smehljaje odgovoril Goran Bregović, Emir pa je na hvalo nekdanjega prijatelja, ki velja za velikega zapeljivca, odgovoril: "Videl sem, da je v intervjuju izgovarjal besedo p****. To me ne čudi, saj je to njegov besedni zaklad, s takšnim talentom bi Goran slej ko prej končal kot igralec v pornofilmu. Jaz sem ga tega odrešil, saj sem mu ponudil pisanje glasbe za moje filme. Če ne bi tega storil, danes ne bi nihče vedel, kdo je Goran Bregović. "

Emir je ob koncu intervjuja dodal, da je navajen napadov različne golazni, saj so to zmeraj počeli: "Videti je, da sem kot neke vrste katalizator za takšne osebke, ki gradijo svoje kariere s pljuvanjem po meni."