Cameron Diaz se javnih dogodkov skorajda ne udeležuje več. Foto: AP
Cameron Diaz se javnih dogodkov skorajda ne udeležuje več. Foto: AP

Danes 49-letna zvezdnica je bila pred leti ena najbolj zaželenih in priljubljenih igralk. Po poroki z rokerjem Benjijem Maddnom leta 2015 pa se je odločila za popoln umik iz zvezdniškega sveta, s tem pa se je odpovedala tudi 100 milijonom dolarjev, kolikor bi jih, predvidevajo ameriški mediji, še dobila za svoje vloge, saj ponudbe tudi v zadnjih letih kar dežujejo. Januarja leta 2020 je prvič postala tudi mama, rodila se je hčerka Raddix, s tem pa je bil njen prehod od filmske dive do mame in žene, ki živi stran od soja žarometov, dokončen.

V enem redkih intervjujev za BBC-jev podkast Rule Breakers je Cameron dejala, da je vesela, da se je odločila za tak korak. "Mislim, da se nekateri ljudje počutijo ujeti v pasti, saj družba pogosto ceni napačne stvari. Pomembno je le, kaj se vsakemu posebej zdi pomembno - in kakor koli se že odloči, je v redu in prav. Sama sem bila brez dvoma žrtev vseh mogočih družbenih objektivizacij in izkoriščanj, ki so jim ženske lahko."

"Ne delam ničesar"

Dodala je, da se zadnja leta počuti kot "divja zver, pošast", saj živi popolnoma svobodno in ne sledi nobenim lepotnim standardom. "Zadnja stvar, na katero pomislim vsak dan, je to, kako sem videti. Temu se niti najmanj ne posvečam."

Dodala je, da za svoj mladostni videz ne skrbi s prav nikakršnimi proizvodi. "Resnično ne delam ničesar. Praktično nikoli si ne umijem obraza. Imam na milijone izdelkov, ki jih nikoli ne uporabim. Sem v obdobju, ko mi je za to škoda tratiti energijo. Pomembna mi je notranja moč. Resnično mislim, da je človek pri 50 letih drugačen kot pri 40."

"Več kot polovico svojega življenja sem dala ljudem. Čutim, da je prav, da zdaj čas posvečam sebi. Pomirjena sem s svojo odločitvijo," pa je dejala v intervjuju leta 2020.