Snemanje vesterna Rust se je aprila lani nadaljevalo. Foto: IMDB
Snemanje vesterna Rust se je aprila lani nadaljevalo. Foto: IMDB

Sprva so bile obtožbe proti zvezdniku aprila lani opuščene, a so bili oktobra istega leta nato sodišču predani novi dokazi, velika porota v Santa Feju v Novi Mehiki, kjer je snemanje potekalo, pa je po pregledu novih dokazov sklenila, da se oskarjevskemu nominirancu lahko sodi.

Usodno streljanje se je zgodilo oktobra 2021 med vajami. Baldwin, ki je v vesternu Rust opravljal dvojno vlogo, vlogo glavnega igralca in producenta, je meril s pištolo v smeri, v kateri je za kamero stala Halyna Hutchins. Ko je pritisnil na sprožilec, pri tem pa se je izstrelil naboj, je ubil snemalko in ranil režiserja Joela Souzo.

Usodni dogodek se je zgodil med vajo na ranču na obrobju Santa Feja. Foto: AP
Usodni dogodek se je zgodil med vajo na ranču na obrobju Santa Feja. Foto: AP

Nekdanji zvezdnik serije 30 Rock je večkrat dejal, da mu je ekipa zagotovila, da pištola ni nabita in da ni pritisnil na petelina.

Sodniki so se nedavno strinjali, da zadržijo več civilnih tožb, s katerimi so različne strani (svojci Hutchinsove in člani filmske ekipe) terjale odškodnino od Baldwina in producentov, potem ko so tožilci zagotovili, da imajo nove dokaze, ki jih bodo predstavili veliki poroti.

Šlo naj bi predvsem za to, ali je bila pištola pred streljanjem kakor koli prilagojena in je zato zatajila – aprila so menili, da je bilo tako, zdaj pa naj bi nove analize pokazale drugače.

Snemanje Rusta se je leto in pol po tragični nesreči aprila lani nadaljevalo, a se je preselilo iz Nove Mehike v Montano. Nova direktorica fotografije je postala Bianca Cline, ki je napovedala, da bo svoj zaslužek v poklon Hutchinsovi prispevala v dobrodelne namene.