Foto: EPA
Foto: EPA

Luke Hobbs iz dražbene hiše je povedal: "To je zelo zanimiva kitara, saj je ena redkih, ki je bila v lasti Foo Fighters, verjetno največje rockovske skupine na svetu ta hip, ki bo ponujena na javni dražbi."

"Monkey Wrench je bil prelomni singel skupine in tudi prvi, pri katerem je sodeloval bobnar Taylor Hawkins, ki je tragično umrl marca letos. Pričakujem zanimanje z vseh koncev sveta. Ker ima tako vidno vlogo v ikoničnem videu skupine Monkey Wrench, je izjemno privlačna za zbiralce in oboževalce," je še povedal Hobbs.

Kitara, ki je bila prvotno v lasti ritemkitarista skupine Pata Smeara, je bila po pisanju nemške tiskovne agencije DPA veliko uporabljena na drugem albumu skupine The Color And The Shape, ki je izšel leta 1997.

Na dražbi hiše Gardiner Houlgate s sedežem v Wiltshiru, ki bo 7. septembra, si za kitaro obetajo od 15.000 do 30.000 britanskih funtov (od 17.800 do 35.600 evrov).

V prodajo gre skupaj s polaroidno fotografijo, ki jo je posnel Smear, na kateri nanjo igra hollywoodska igralka Drew Barrymore.

Kitaro The White Falcon prodaja zasebni zbiralec.