Neimenovan moški se je med samostojnim ribolovom znašel v težavah – padel je s krova svojega 12-metrskega čolna. Po navedbah novozelandske policije je potem poskušal odplavati do otočja Aldermen, ki leži približno 55 kilometrov od vzhodne obale Severnega otoka, a so ga tokovi odnesli drugam.

"Preživel je hladno noč v oceanu, preveč je bil izčrpan, da bi še plaval," je policija zapisala v izjavi. Trije ribiči so se ga naslednji dan odločili poiskati. S čolna so ga opazili zato, ker so videli odsev njegove zapestne ure, s katero je signaliziral klic na pomoč, poroča BBC.

"Popoln čudež je, da je ribič po preizkušnji še vedno živ," je dejala policija in v zahvali rešiteljem Miku, Tylerja in Jamesu ter reševalnim službam poudarila, da bi bil konec brez hitrega ukrepanja zagotovo tragičen.

Preživelega, ki je v oceanu ob obali Nove Zelandije preživel skoraj 24 ur, v nekem trenutku pa ga je "prišel povohat" tudi morski pes, a ga je pustil pri miru, so odpeljali v bližnje mesto Whangamata na polotoku Coromandel. Tam so ga zdravili zaradi podhladitve in izčrpanosti. Kje je njegov čoln, ni znano, poskušajo ga najti.