Presley leta 1973 v Honoluluju. Foto: Reuters
Presley leta 1973 v Honoluluju. Foto: Reuters

Oboževalcem Elvisa Presleyja, ki so si želeli, a niso imeli priložnosti, da bi kralja rokenrola videli nastopati v živo, se bo ta želja nekako uresničila. Za to bo poskrbela koncertna izkušnja Elvis Evolution. "To bo veselo praznovanje Elvisovega življenja; kot človeka, njegove glasbe in kulturne zapuščine," je za Reuters povedal Andrew McGuinness, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Layered Reality, ki razvija predstavo.

Obiskovalce bodo popeljali na pot od Tupela v Misisipiju, kjer se je Presley rodil leta 1935, do Memphisa v Tennesseeju, domovine Gracelanda, in Las Vegasa. "Vrhunec izkušnje je nastop Elvisa z UI-jem," je še dejal McGuinness in tako pojasnil, da bodo dogodke v življenju glasbene legende poustvarili tudi s pomočjo virtualne resničnosti, holografske projekcije in gledališča v živo, poroča Reuters.

Elvis Evolution naj bi bil všeč tako zagrizenim oboževalcem kot tudi tistim, ki želijo izvedeti več o glasbeniku, ki je pri 42 letih umrl leta 1977. Za razvoj tega podviga je Layered Reality sklenil dogovor s podjetjem Authentic Brands Group, lastnikom posestva Elvisa Presleyja. Britansko podjetje je tako za ustvarjanje njegove digitalne podobe in nove predstave z uporabo UI-ja dobilo dostop do več tisoč zvezdnikovih osebnih fotografij in ur domačih videoposnetkov.

Premiero bo ta doživela novembra v Londonu. Potem bo izkušnja potovala v druga mesta, vključno z Las Vegasom, Tokiem in Berlinom.

Svetovno zanimanje za pevca, ki je splošno priznan kot najbolje prodajan solistični glasbeni izvajalec vseh časov z več kot 500 milijoni prodanih plošč, 46 let po njegovi smrti ni zamrlo. Biografija Baza Luhrmanna Elvis, ki je izšla leta 2022, je ustvarila novo generacijo oboževalcev, medtem ko je Sofia Coppola v filmu Priscilla iz leta 2023 raziskala njegov zapleteni odnos z ženo.

Uporaba avatarjev na nastopih se je sicer do zdaj izkazala za izjemen uspeh – za to potezo se je lani odločila tudi skupina ABBA, pred kratkim pa tudi Kiss.