Foto: Twitter
Foto: Twitter

Kuža Cecil iz Pensilvanije je postal slaven na spletu, potem ko je pojedel ovojnico denarja, ki je bila namenjena pogodbenemu izvajalcu del. Clayton in Carrie Law sta po smrdljivem preiskovanju Cecilovih iztrebkov in izbljuvkov sestavila večino raztrganih bankovcev, manjka jima le še nekaj več kot 400 evrov. Veterinar je zakoncema že potrdil, da bo z njunim ljubljenčkom vse v najlepšem redu.

V začetku decembra je Clayton Law na domač kuhinjski pult položil ovojnico s 4000 ameriškimi dolarji (3664 evrov), ki so bili namenjeni pogodbenemu izvajalcu del za namestitev ograje. Približno 30 minut pozneje je na svoje presenečenje ugotovil, da njegov ljubljeni pes uživa najdražji obrok svojega življenja, po kuhinji pa pušča sled raztresenih koščkov denarja.
"Nenadoma mi je Clayton zavpil, da je Cecil pojedel 4000 dolarjev" se je v intervjuju za Pittsburgh City Paper spominjala njegova žena Carrie in dodala, da je mislila, da bo doživela infarkt.

"Je zelo poseben – lahko bi pustili zrezek na mizi, on pa se ga ne bo dotaknil, ker ni motiviran za hrano, toda očitno ga motivira denar," sta za The Washington Post povedala zakonca.
Medtem ko je Cecil oddrvel na kavč, da bi zadremal po obroku, sta lastnika takoj poklicala veterinarja, da bi videla, ali bo potreboval kakšno zdravljenje. Na srečo je Cecil večji pes, zato ni utrpel nobenih posledic.

Par se je nato lotil nepričakovane in naporne sestavljanke iz raztrganih bankovcev. "Tako je smrdelo," je povedala Carrie. Cecilova lastnika sta nato poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo, košček za koščkom. Pozorna sta morala biti predvsem na serijske številke bankovcev na obeh straneh, da bi tako zagotovila menjavo skoraj uničenih bankovcev za nove na banki.

Banka je sprejela večino bankovcev – 450 dolarjev jim ni uspelo izterjati – zakoncema pa so sporočili, da tovrstni incidenti niso redkost. Podobno požrešen je bil tudi labradorec neke floridske ženske, ki je leta 2022 pojedel 2000 ameriških dolarjev (1832 evrov).