Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Koroška razvojna agencija in ponudniki sporočajo, da že obratujejo in da je Koroška varna destinacija. Solidarnost in pomoč lahko prizadetim krajem tako izkažete tudi s turističnim obiskom. Turistični ponudniki normalno obratujejo in si prizadevajo, da bi jih ljudje obiskali.

"Vrstijo se številne odpovedi rezervacij našim ponudnikom, ampak razloga za strah res ni. Koroška je spet varna, lepa, zelena destinacija, ki kliče po turističnem obisku. Zdaj to podporo potrebujemo morda še bolj kot kdaj koli doslej. Tudi v Mežiški dolini, ki so jo poplave najbolj prizadele, so veseli obiskovalcev," je povedala Anja Vajde z Regionalne razvojne agencije za Koroško.

Poplave tudi velik udarec za koroški turizem

Županja Črne na Koroškem, Romana Lesjak je dodala, da se še naprej trudijo privabiti turiste: "Tudi če je malo razsuta, je vseeno lepa," je povedala. Na prvi pogled je kraj še podoben gradbišču, a ljudje so optimistični. To soboto bodo v Črni organizirali tudi dobrodelni tek po okoliških hribih, potem ko morali avgustovski ultramaraton K24 odpovedati. "Takoj po teh poplavah so nam na vse načine pomagali tekači, ki so bili prijavljeni in tukaj s pomočjo in z donacijami, z vsem. Zdaj, ko se počasi vračamo v to normalo, približno normalo, smo se odločili, da vrnemo neko družabno življenje v Črno," je povedal Klemen Pušnik, predsednik športnega društva K24. Vsa zbrana sredstva bodo namenili gasilcem v Črni in Gorskoreševalni službi Koroške.