"Po šestih sezonah, sedmih letih in treh zasedbah se The Crown končuje letos. Tukaj je namig o tem, kaj bo prišlo v naši zadnji sezoni," je Netflix zapisal na družbenih omrežjih.

Fotografija, ki jo je delil Netflix, prikazuje program za kraljevo poroko valižanskega princa in vojvodinje Cornwallske, ki je potekala v kapeli svetega Jurija na gradu Windsor leta 2005.

Ker sta bila oba že poročena, sta se Charles in Camilla poročila na majhnem civilnem obredu. Pokojna kraljica Elizabeta se slovesnosti ni udeležila zaradi svoje vloge voditeljice anglikanske cerkve, ki odsvetuje ločitev. Vendar se je pozneje udeležila sprejema.

V zadnji sezoni igralka Imelda Staunton igra kraljico Elizabeto v poznih letih. V novem napovedniku je mogoče videti, kako hodi mimo podob sebe kot mlajše ženske, ki jo igrata igralki Clair Foy in Olivia Colman.

"Krona je simbol trajnosti. To je nekaj, kar ste, ne to, kar počnete," je slišati Imeldo. "Nek del našega jaza je za vedno izgubljen. Vsi smo se žrtvovali. To ni izbira. To je dolžnost." Nato se sliši starejša Elizabeth, ki sprašuje: "Kaj pa življenje, ki sem ga pustila ob strani? Ženska, ki sem jo dala na stran."

Šesta sezona bo predvajana v dveh delih. Prvi del je predviden za 16. november, medtem ko se bo drugi del začel predvajati 14. decembra.

Kot so sporočili iz Netflixa, bo fiktivna dramatizacija vsebovala tudi ljubezensko zgodbo princa Williama in Kate Middleton.