Voditeljski trio: Jasna, Juš in Rok. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Voditeljski trio: Jasna, Juš in Rok. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

V soboto, 23. oktobra, se na TV Slovenija vrača znova obogatena legendarna oddaja Male sive celice. Vodila jo bosta Juš Milčinski in Rok Škrlep, spretno pa bo med eksperimenti in dvema voditeljema krmarila tudi Jasna Merklin.

Z novo sezono Male sive celice prinašajo tudi nekaj vsebinskih sprememb: v osveženem labirintu letos obe ekipi tekmujeta v sestavljanju obeh najdaljših možnih besed, ustvarjalci oddaje pa so pripravili tudi nove rubrike, na primer igro v spretnosti Hitri lončki, v kateri preizkušajo motoriko in koncentracijo nadobudnih tekmovalcev iz različnih šol.

Pomembna novost v tej sezoni pa je tudi aplikacija MSC doma, ki gledalcem omogoča istočasno tekmo.

Urednica oddaje Maruša Prelesnik Zdešar pravi, da z veseljem in optimizmom vstopa v novo sezono: "Začeti sezono s kar dvema novima voditeljema, novimi rubrikami, aplikacijo MSC doma je skoraj tako, kot da bi začel znova. In ravno zato se neskončno veselim, da v tej sezoni našim gledalcem predstavimo osveženo, še bolj dinamično, kakovostno, zabavno in poučno oddajo" Ob tem je poudarila še, da postajajo Male sive celice "igrišče, na katerem se prepletajo in razvijajo inteligentne, motorične in predvsem timske spretnosti".

Tudi Male sive celice bo odslej mogoče igrati doma, sočasno s tekmovalci. Foto: TV Slovenija
Tudi Male sive celice bo odslej mogoče igrati doma, sočasno s tekmovalci. Foto: TV Slovenija

Na snemanju prvih dveh oddaj tudi prvi spodrsljaji

Nova voditelja Juš in Rok sta medtem že prestala ognjeni krst in z ekipo posnela prva dva dela nove sezone Malih sivih celic. "Na snemanje prvih dveh oddaj sem prišel navdušen in v velikem pričakovanju. Ekipa je bila že navsezgodaj dobre volje, zato je bil najin krst precej prijetnejši. Pri kvizu je veliko tehničnih stvari, ki jih z Jušem še usvajava, ampak verjamem, da jih bova imela po nekaj oddajah že v mezincu," je prepričan stand-up komik Rok Škrlep.

V vlogi voditelja kviza se je prvič uspešno, čeprav ne brez spodrsljajev (dobesedno) znašel tudi Juš Milčinski, ki ga mladi že dobro poznajo iz oddaj Štafeta mladosti, Razred zase in Osvežilna fronta. Prvo snemanje si bo, kot je dejal, "zapomnil predvsem, da nama je malo razpadel pokal, da sem se pri teku okoli pultov pri prvi oddaji skoraj spotaknil ... Pač, spodrsljajčki, ki ne smejo manjkati pri uspešnem uvodu v kar koli".

"Res pa so me presenetili tekmovalci, njihova svetlobna hitrost pri Hitrih celicah – komaj so videli grafiko, že so se prijavili za odgovor," je še pohvalil mlade vseznalce.