V 19 sezonah je Ellen DeGeneres gostila več kot 4000 gostov v več kot 3200 epizodah. Dobila je 64 nagrad emmy. Foto: Reuters
V 19 sezonah je Ellen DeGeneres gostila več kot 4000 gostov v več kot 3200 epizodah. Dobila je 64 nagrad emmy. Foto: Reuters

"Posebni gostje se bodo poklonili vrhunski gostiteljici, delili bodo tudi svoje najljubše spomine iz 19 ikoničnih sezon oddaje," so sporočili ustvarjalci šova.

Med gosti bodo nekdanja ameriška prva dama Michelle Obama, igralci Jennifer Garner, Channing Tatum, Zac Efron, Diane Keaton, pevec Adam Levine, manekenka Behati Prinsloo, tenisačica Serena Williams, pevka Gwen Stefani, TV-voditelj David Letterman, resničnostna zvezdnica Kim Kardashian in igralka ter srčna izbranka Ellen DeGeneres Portia de Rossi.

DeGeneres je maja 2021 napovedala, da bo svojo dolgoletno pogovorno oddajo končala leta 2022. Za The Hollywood Reporter je takrat povedala, da se je odločila za slovo zaradi pomanjkanja izzivov pri vodenju. Želela je prenehati po 16. sezoni: "To bi bila moja zadnja sezona in želeli so podpisati še za štiri leta, rekla sem, da bom morda podpisala za eno, a so dejali, da za eno leto ni mogoče podpisati. Torej smo se dogovorili še za tri leta in vedela sem, da bo to moje zadnje leto. To je bil ves čas načrt."

Okoliščine njenega slovesa niso rožnate. Oddaja se že več let ukvarja z upadom gledanosti in priljubljenosti, med pandemijo pa so jo doletele še obtožbe o neprimernem vedenju vodilnih. Ti naj bi izredno slabo ravnali s svojimi zaposlenimi, jih nadlegovali, jim odrekali delavske pravice in jih šikanirali. Čeprav so številne obtožbe letele prav na Ellen, so sprva službo izgubili le trije producenti oddaje. A ob izbruhu škandala je bilo jasno, da oddaja v takšni obliki ne bo več dolgo na sporedu.

Oddajo Ellen DeGeneres bo v naslednji televizijski sezoni nadomestila Kelly Clarkson.