Nagrajenci za življenjsko delo. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj
Nagrajenci za življenjsko delo. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj

Nagrado za življenjsko delo na radiu in televiziji so prejeli Miran Dolenec, Janez Lombergar in Jasna Rodošek. Častna priznanja so dobili Božena Kokot, Bogdan Treer in Boris Šmon, prejemniki priznanj za daljše delovno obdobje pa so Matjaž Celič, Marjan Fortin, Judita Kene, Silvester Kink, Dominik Krajnčan, Anton Petelinšek in Aleš Smrekar. Posthumno priznanje je komisija podelila Janušu Luznarju in Juriju Pintarju.

Za izjemne dosežke v preteklem letu so bile nagrajene tudi sodelavke MMC-ja Aleksandra Kerin Kovač, Larisa Daugul, Kaja Jakopič, Dunja Danial, Maja Ikanović in Marjana Plaznik za projekt Predsodki.

RTV Slovenija je podelila priznanja za izjemne dosežke, izstopajoče projekte ter strokovne in delovne prispevke v daljšem obdobju. Foto: SOJ RTV SLO
RTV Slovenija je podelila priznanja za izjemne dosežke, izstopajoče projekte ter strokovne in delovne prispevke v daljšem obdobju. Foto: SOJ RTV SLO

Omenjeno nagrado so prejeli še Gašper Andrinek, Anže Tomić, Luka Dolar in Uršula Zaletelj z Vala 202, novinarka Vala 202 Maja Ratej, redaktorica in soavtorica oddaje in podkasta Frekvenca X ter avtorske serije Cepiva in mi, David Črmelj za dokumentarni film Moja pot na dirko po Franciji o pripravah Primoža Rogliča na največjo kolesarsko dirko na svetu, Anja Čuček kot scenaristka in Bernard Perme kot snemalec in direktor fotografije za dokumentarna filma o Kostariki: Kostarika – biodiverziteta v tropskem gozdu in Kostarika – vrnitev v pragozd, ekipa, ki je uspešno izpeljala projekt digitalizacije radijskih oddajniških mrež s postavitvijo dveh digitalnih omrežij, DAB RA2 in DAB RA3, scenografka Urška Dolinar, produkcijska ekipa TV Maribor, ki je nepogrešljiva pri zagotavljanju prenosov bogoslužij, ter ustvarjalci glasbenih projektov Vala 202 (Izštekani, Izštekanih 10, Jutranji koncerti in Koncerti doma).

Med nagrajenci sta bili tudi novinarki iz informativnega programa TV Slovenija, Špela Lobe in Petra Prešeren, pa ekipa oddaje Tarča, oddaja Izodrom, sodelavci Otroškega in mladinskega programa Izobraževalnega uredništva Prvega programa Radia Slovenija, ekipa Radia Koper, ki skrbi za snemanja in prenose glasbenih dogodkov, in tehnično-tehnološka skupina Radia Slovenija.