Foto: Universal Studios
Foto: Universal Studios

Premiera filma je bila vprašljiva zaradi kritik, da film ne nameni dovolj pozornosti opustošenju, ki so jih atomske bombe pustile po napadih na Hirošimo in Nagasaki.

Biografski film o pionirju atomske bombe J. Robertu Oppenheimerju v režiji Christopherja Nolana je od julijske premiere zaslužil več kot 880 milijonov evrov po vsem svetu.
Film se bo na Japonskem predvajal leta 2024, distributerji, podjetje Bitters End, pa konkretnega datuma še ni sporočilo. Številne Japonce je užalila tudi množična trženjska kampanja, ki je film povezovala s še eno letošnjo filmsko uspešnico – Barbika.

Letošnja kinematografska velikana sta bila predvajana v istem obdobju, po spletu pa so zaradi evforije "Barbenheimer" zaokrožile številne fotografije oboževalcev, ki so prikazovale slike filmskih zvezdnikov ob podobah jedrskih eksplozij. Ključnik #NoBarbenheimer je avgusta postal priljubljen na spletu na Japonskem, kar je povzročilo opravičilo distributerja filma Barbika, Warner Bros. Atomska napada na Hirošimo in Nagasaki proti koncu druge svetovne vojne sta terjala več kot 200.000 smrtnih žrtev.