Televizija Slovenija je tudi letos pripravila posebno novoletno oddajo Srečno 2024!. "To je že šesti silvester, ki ga delamo v Dvorani Tabor, smo že kar uigrana ekipa. Tako glasbeniki kot tudi naša RTV-ekipa so preverjeni fantje in dekleta, ljudje, ki so predani svojemu poslu. Vsak ve, kaj mora narediti, in vsi vedo, da je to ekipni izdelek, tukaj ni soliranja," je za MMC povedal Andrej Hofer že pred snemanjem novoletnega rajanja, ki se mu bodo gledalci lahko pridružili 31. decembra na 1. programu Televizije Slovenija od 21. ure naprej. Čeprav sam ni privrženec "huronskih zabav" in velikih zaobljub, pa je po njegovem mnenju novo leto lahko "priložnost za nove zgodbe, nove izzive in nov optimizem". Sam si zase in za druge želi pravega miru v divjem, rokenrolskem svetu, saj je tako človek po umirjenem obdobju še vedno lahko ustvarjalen.

"Glavno je, da si z novim letom pozitiven in optimističen." Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

Za bogat glasbeni nabor na najdaljšo noč bo letos poskrbelo več kot 280 slovenskih glasbenikov in glasbenic. Ti bodo v razprodani mariborski dvorani ob spremstvu skupine Diamanti, ki za glasbeno spremljavo skrbi tudi med oddajo V petek zvečer, odpeli svoje največje uspešnice, pa tudi slovenske zimzelene skladbe, ki ob prehodu v novo leto preprosto ne smejo manjkati. Za večurno zabavo bodo tako med drugim poskrbeli tudi Dejan Vunjak, Špela Grošelj, Domen Kumer, Vili Resnik, Miran Rudan, Gregor Ravnik, Žiga Rustja, Žan Serčič, Luka Basi, Nina Pušlar in Jan Plestenjak, do odštevanja bodo z obilo glasbe postregli tudi Ansambel Saša Avsenika, Čuki, Kvatropirci, Chicas, Fehtarji, Maraaya in Flirrt. Večer seveda ne bi bil popoln brez Alfija Nipiča, ki bo polnoč ovekovečil s Silvestrskim poljubom.

"Novo leto je opomnik na zaobljube in cilje, ki si si jih zadal"

"Res smo veseli, da smo se končno zbrali glasbeniki vseh glasbenih zvrsti, res uživamo v druženju. Glasbeniki si to lahko štejemo v čast, ker se tu na kupu zbere vse, kar je bilo v tem letu najuspešnejše," je za MMC delila skupina Chicas, ki si v novem letu želi predvsem miru in harmonije med ljudmi, pa tudi še več uspehov, ljubezni in sreče. "S tistimi glasbenimi kolegi, ki se čez leto ne vidimo, se gotovo tukaj vidimo na snemanju," so za MMC dejali Kvatropirci. Tudi Sašo Avsenik, ki si za leto 2024 želi tudi čim manj stresa in da bi si ljudje znali vzeti čas za dejansko pomembne stvari, meni, da gre za nekakšno srečanje, ko si ob koncu leta glasbeniki dajo roke. "Novo leto je opomnik na zaobljube in cilje, ki si si jih zadal. Ko pogledaš nazaj, ni vedno vse sončno in rožnato, kakšen cilj tudi ostane – spremljajo te sladko-kisli občutki, a glavno je, da si z novim letom pozitiven in optimističen," je za MMC priznal Avsenik.

Blažu Švabu in Melani Mekicar se bodo pridružili še drugi voditelji. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Blažu Švabu in Melani Mekicar se bodo pridružili še drugi voditelji. Foto: Adrian Pregelj, RTV Slovenija

K temu je Gregor Ravnik dodal, da si poleg zdravja želi, da bi bilo "vsako leto boljše od tistega starega, tiste cilje, ki smo si jih zadali v starem letu, pa uresničimo v novem". Svoje želje za prihajajoče leto je povzel tudi Žiga Rustja, ki je vesel, da je košček glasbenega mozaika oddaje, ki je po njegovem mnenju ena redkih, ki še deluje in zna promovirati slovensko glasbo: "Čim nižje ege in čim nižja pričakovanja, pa bo vse odlično."

"Najlepše je, ko greš z ekipo in glasbo na teren"

Pestrega programa pa ne bo povezoval zgolj dinamični in utečeni duo Blaž Švab in Melani Mekicar, ampak bo za vajeti prijelo še 12 voditeljev iz različnih delov uredništva Televizije Slovenija. Gledalce bodo tako v leto 2024 pospremili tudi Mojca Mavec, Boštjan Romih, Saša Jerković, Andrej Hofer, Ana Tavčar, Jasmina Jamnik, Urban Laurenčič, Andrej Geržina, Karin Sabadin, Saša Krajnc in Manica Janežič Ambrožič.

"Najlepše je, ko greš z ekipo in glasbo na teren. Zdi se mi, da takrat vsi ustvarjalci in tisti, ki sodelujejo pri tem, dobijo lep odziv od ljudi, ki jih sprejmejo in jim dajejo vedeti, da je njihovo početje spoštovano in vredno,” je za MMC dejal Blaž Švab, ki bo med oddajo poleg vloge voditelja prevzel tudi vlogo pevca skupine Modrijani, v novem letu pa vidi nov začetek, sam ga najraje preživi na odru. "Želim si samo miru doma in po svetu, dobro razumevanje z vsemi ter čim manjše želje in potrebe – zdi se mi, da včasih malce pretiravamo," je še dodal. Boštjan Romih, ki je ugotovil, da vsako leto zelo lepo silvestruje že med snemanjem novoletne oddaje in zato za dejanski skok v novo leto nima visokih pričakovanj, pa si za leto 2024 želi: "Da bi pravočasno znali oceniti, kdaj je treba napolniti baterijo."