Bit in Anže bosta v prvih dveh oddajah raziskovala Mehiko. Foto: SOJ RTV SLO/Bit Sever
Bit in Anže bosta v prvih dveh oddajah raziskovala Mehiko. Foto: SOJ RTV SLO/Bit Sever

Bit Sever je vloger, profesionalni snemalec in fotograf, ljubitelj adrenalina in popotnik po duši. Morda je v njegovih vlogih zato prav največ vsebin s potovanj. "Verjamem, da je globalno združevanje dobrih ljudi mogoče prav prek potovanj, ki odpirajo meje v glavah in srcih ljudi. Ljubim pustolovščine, zabavo in pristne izkušnje lokalnih kultur. Podpiram trajnostni turizem in potovanja," pravi Bit.

Utrujen in nasmejan. Tak se po navadi vrnem domov. Želim si, da bi bilo takšnih nasmehov čim več. Med potovanji ali zgolj ogledom mojih vlogov.

Bit Sever

Ob tem dodaja: "Z vsebinami, ki jih ustvarjam, želim tovrstne izkušnje približati moderni družbi predvsem mladih, ki bodo glavni soustvarjalci napredne in strpne družbe v prihodnje. Tudi s pomočjo potovanj."

V okviru projekta Na Sever! sta z bratom Anžetom prevozila 14.864 kilometrov, raziskala tako rekoč celotno Islandijo in se skozi vse skandinavske dežele prebila do najsevernejše točke v Evropi – Nordkappa.

Popotnika in njuna oprema. Foto: SOJ RTV SLO/Bit Sever
Popotnika in njuna oprema. Foto: SOJ RTV SLO/Bit Sever

Zdaj pa je prišel čas, da naredita korak naprej, ugotavljata mlada vlogerja. V sklopu postopnega odpiranja držav in obuditve svetovnih potovanj sta si brata Sever zadala doslej največji izziv – prepotovati svet v sklopu enotnega projekta in obiskati vseh sedem celin sveta. Zavedata se, da je pred njima zahtevna, a hkrati tudi najzanimivejša pot do zdaj. V prvih dveh oddajah bosta potovala po Mehiki, v naslednjih štirih pa bosta na povsem svojevrsten način odkrivala Severno Ameriko.

Pot bo brata Sever vodila tako na sever kot na jug, tako na vzhod kot na zahod – odvisno, s katere perspektive gledamo. Eno pa zagotovo velja: njuna pot je "odbita", napovedujejo v Razvedrilnem programu TV Slovenija.

V oddajah bosta okušala tako živahni utrip velemest kot tudi mir v najbolj skritih kotičkih planeta. Cilj njunih popotovanj je doživeti vse to, in tudi tisto vmes in vse skupaj z ustvarjanjem lastnih vsebin približati ljudem, pravita. "Svet je moj vir navdiha, je zrak, ki ga diham. Želim si, da bodo moje navdušenje lahko delile tudi prihodnje generacije," še pravi Bit.