Hribar v predstavi imitira, poje in igra kitaro. Foto: P. S.
Hribar v predstavi imitira, poje in igra kitaro. Foto: P. S.
Hribar in njegov šov

V monokomediji Sašo Hribar Show se je priljubljeni voditelj znašel v povsem novi vlogi. Veliko ljudi je na začetku predstave presenečenih, ker pričakujejo odrsko različico Hri-bara ali Radia Ga-ga!, vendar jih predstava "hitro potegne noter in nato ga na koncu še kličejo nazaj na oder", je povedal Hribarjev zastopnik Ljubo Tori.

V priloženem videu lahko vidite nekaj izsekov predstave Sašo Hribar Show in izveste, kako je predstava nastala, kaj bi Hribar še počel na televiziji ter nekaj več o oddaji Heroji.

Sašo šaljivo pravi, da je predstava začela nastajati tako, da se je začel pogovarjati sam s seboj, s svojim alter egom, s svojo preteklostjo in prihodnostjo ter si dejal: "Dajmo to obelodanit, dajmo težko življenje radijskega in televizijskega delavca na plan. In slučajno sem imel odprt YouTube in tam preberem 'najbolj specifični glasovi v zgodovini glasbe'. Rekel sem si, dajmo poskusit stopit v en tak lik, stopim v posamezni lik in sem že imel materiala za dve uri."

Ti liki v predstavi, ki je sicer iskrena izpoved Hribarjeve življenjske zgodbe, predstavljajo njegove goste. Med njimi se znajdejo Leonard Cohen, Vlado Kreslin, Andrej Šifrer, Julio Iglesias ... Tako je Sašo skozi njih pokazal, da ne obvlada le imitiranja, ampak zna tudi zapeti in zaigrati na kitaro.

Politike se imitator v predstavi izogiba. "Že tako mi gre slabo v življenju, da bi se ukvarjal s še slabšimi od mene, se mi zdi pa neumno," šaljivo komentira Hribar. Vendar pa se v monokomediji vseeno spomni svojega nekdanjega sošolca Janeza Janše in pove tudi nekaj šal na njegov račun.

Tori je povedal še, da je predstava imela že okoli 40 ponovitev in da jo Hribar dela s srcem. Predvsem v manjših krajih je požela veliko navdušenja, v Rušah se je zbralo okoli 700 gledalcev. Po koncu predstave včasih Saša sploh niso spustili z odra.

Heroji tudi v Srbiji in na Hrvaškem
Šaljiv in ironičen Hribar pa se popolnoma zresni, ko pride do oddaje Heroji. Kot smo že pisali, gre za akcijo, v kateri lahko glasujete in predlagate predstavnike posameznih poklicev, ki so v svoji dejavnosti prepoznavni in spoštovani, vendar nimajo medijske pozornosti.

V oktobru se bo začela druga sezona Herojev, za katero lahko predlagate nove junake. Heroji, ki so bili predlagani lani, bodo avtomatično ostali na seznamu in znova začeli na začetku z nič glasovi. Tisti pa, ki so bili prvi na lestvici, so dobili življenjsko nagrado, ki pa jo dobijo samo enkrat.

Hribarju in njegovi ekipi je oddajo uspelo razširiti tudi v Srbijo in na Hrvaško, tako da bomo lahko spremljali, kateri poklic bo pri njih najbolj vroč: "Pri nas so bili gasilci taka skupina, ki so bili zelo navdušeni nad tem, da svojega junaka dajo na prvo mesto," pove voditelj.

Hribar in njegov šov