Najbolj fatalni moški leta je Rok Vihar, so odločili bralke in bralci. Foto: Organizator
Najbolj fatalni moški leta je Rok Vihar, so odločili bralke in bralci. Foto: Organizator

V sredo zvečer so razglasili moškega, ki je po mnenju bralcev in bralk revije Obrazi/Avenija usodno zaznamoval iztekajoče se leto. Za naslov fatalni moški 2022 je bilo nominiranih šest Slovencev, ki na svojevrsten način izstopajo na svojih področjih: Jure Kopušar, Rok Vihar, Sebastian, Blaž Kričej Režek, Gašper Rifelj in Uroš Smolej.

Na prireditvi, ki je po navedbah organizatorjev potekala v znamenju fatalnosti filma Top Gun, glamuroznih trenutkov in močnih energij, je urednica revije Avenija Petra Kancler za najbolj fatalnega razglasila prav 50-letnega Roka Viharja, širši javnosti znanega iz serij Ena žlahtna štorija, Reka ljubezni in V imenu ljudstva, pa tudi iz filmov, kot je na primer Šelestenje, in številnih gledaliških vlog.

Šesterica nominirancev. Foto: Organizator
Šesterica nominirancev. Foto: Organizator

"Glasovali so ljudje in v resnici niti nisem želel veliko razmišljati o tem. Tako da ne, nisem veliko razmišljal, predvsem pa se nisem veliko pripravljal – tudi glede tega, kaj naj povem. (smeh). Sem pa presenečen in predvsem ponižno hvaležen. Vsem, ki so se potrudili in glasovali. Res hvala," se je v nagovoru za naziv in spremljajoči kipec Steklarne Rogaška zahvalil Vihar.

Dogodek sta povezovala voditelja Ajda Mlakar in Lovro Prešiček, za glasbeno uverturo so poskrbele pevke Anja Hrastovšek, Eva Šolinc in Eva Boto, piko na i pa so dodali še člani skupine Chorus.

Izbor Fatalni moški vsako leto poteka pod okriljem mesečnika Obrazi/Avenija, ki organizira tudi vzporedni izbor Femme Fatale oz. izbor najbolj fatalne ženske leta.