Glasbena zabava se je tudi letos dogajala na dveh odrih, Zlatorogu in Burinu. Foto: Organizator/Mediaspeed
Glasbena zabava se je tudi letos dogajala na dveh odrih, Zlatorogu in Burinu. Foto: Organizator/Mediaspeed

Uvodni dan 58. Festivala Pivo in cvetje Laško sta najbolj zaznamovala nastopa skupine Boney M in Magnifica, zbrane – med njimi tudi številne znane obraze – pa so zabavali še Žan Serčič, Jan Plestenjak in zasedba Big Foot Mama. Pričakovano je najbolj navdušila legendarna zasedba Boney M, ki je občinstvo razgrela z lani obujeno uspešnico Rasputin, starostno pisano občinstvo pa je uživalo tudi v preostalih znanih ritmih skladb, kot so Ma Baker, Daddy Cool, Belfast, Rivers of Babylon.

Drugi dan festivala se je začel s pohodniškim izzivom na Šmohor, kjer so pohodnike z glasbo pričakali Miki Vlahović, Ansambel Pik in Alya ter mažoretke in godba. Alya je odprla tudi večerno dogajanje na odru Burin, kjer sta ji nato sledila še duet BQL in Luka Basi, medtem ko je na odru Zlatorog v soboto "kraljeval" rokenrol. Občinstvo so ogreli Elvis Jackson, sledila je laška festivalska klasika, Šank Rock, festival pa je sklenila zasedba Joker Out, ki so, kot so se pohvalili v Laškem, "krivi", da se je letos na Pivo in cvetje pripeljal še kak tujec več.

Vrhunec prvega večera, Boney M. Foto: Organizator/Mediaspeed
Vrhunec prvega večera, Boney M. Foto: Organizator/Mediaspeed

Za eno najstarejših kulturno-kulinarično-etnoloških prireditev v državi je bilo letos treba odšteti vstopnino, zato je bilo pričakovati manj gneče, a organizatorji so kljub temu zadovoljni z obiskom. "Organizatorji smo zelo zadovoljni, da se je uvedba vstopnine izkazala za izredno pozitiven ukrep, ki bistveno prispeva k večji varnosti, obisk pa je bil kljub vstopnini odličen. V treh dneh je festival gostil okoli 45.000 obiskovalcev," je dejala Tina Belej, direktorica STIK-a Laško.

Nedelja je v zdraviliško-pivovarskem mestu ob Savinji tradicionalno v znamenju parade pivovarskih starodobnikov, pihalnih godb in mažoretk ter številnih drugih skupin, ki pripravljajo razglednice preteklosti. Festival se je sicer začel že v četrtek, s t. i. dnevom Laščanov.