Fotografija je arhivska. Foto: BoBo
Fotografija je arhivska. Foto: BoBo

Razstavljavci letos prihajajo iz petih držav in zastopajo podjetja iz 15 držav, so sporočili organizatorji. Lani zaradi zdravstvenih razmer sejmov ni bilo, medtem ko se je v predkoronskem letu 2019 na obeh sejmih predstavilo 233 podjetij iz 21 držav.

Oteženih razmer se dobro zavedajo tudi organizatorji. "V teh negotovih časih se še posebej najlepše zahvaljujemo vsem razstavljavcem, strokovnemu zaledju in obiskovalcem, da vztrajate z nami in verjamete, da sejmi so in ostajajo nepogrešljivo zrcalo gospodarskega utripa. Na enem mestu, v živo, z nami vsemi," je v uvodniku sejemskega kataloga zapisal vodja sejmov Stane Kavčič.

Kot so sporočili organizatorji, so letos posebno pozornost namenili mlademu inovativnemu slovenskemu oblikovanju z razstavo in borzo Top ideje ter z razstavami visokošolskih oddelkov ljubljanske akademije za likovno umetnost in oblikovanje, ljubljanske biotehniške fakultete ter fakultete za dizajn, ki deluje pod okriljem Univerze na Primorskem.

Na odprtju sejma bodo v sredo podelili tudi nagrade in priznanja za izjemne oblikovalske dosežke.

Posebni gost letošnjega Ambienta je leta 1979 ustanovljeno mednarodno podjetje Cattelan Italia, ki izvaža notranjo opremo v več kot 140 držav po svetu.

Obiskovalcem bo vse dni na voljo brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt ter brezplačno svetovanje svetovalcev in strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže En svet Eko sklada.

Obisk prireditve bo mogoč z dokazilom o izpolnjevanju pogoja PCT.