Festival na idilični tolminski lokaciji je organiziran upoštevajoč nove omejitve občine, ki med drugim dovoljujejo največ 5000 obiskovalcev.

V štirih dneh se bodo na festivalu, ki je nadomestil tradicionalni MetalDays, predstavile številne glasbene skupine različnih podzvrsti metala. Na oder bodo med drugim stopili Sodom, Morost, Aura Noir, Insomnium, Bölzer, Ater Era, Omega Sun, Finntroll in Meduzalem. Kot so zapisali na spletni strani festivala, Tolminator s svojo prvo izvedbo sledi tradiciji metal festivalov v Tolminu. Dogodek tako nudi vse pozitivne elemente glasbe in neokrnjene narave, ki jih združuje v novo festivalsko doživetje ob Sotočju.

Ponedeljkovo neurje na Goriškem in v Posočju je sicer povzročilo nevšečnosti tudi festivalu Tolminator. Na prizorišču je veter podrl veliko dreves, zaradi česar je cesta, ki vodi do kampa, neprehodna. Očistili naj bi jo do popoldneva. Organizatorji so tudi sporočili, da so današnje koncerte zaradi možnosti močnejših neurij prestavili v notranjost.

Občinski svetniki določili jasna pravila

Lokacija ob sotočju Tolminke in Soče sicer lahko letos gosti največ šest tradicionalnih festivalov. Ob tem so tolminski občinski svetniki aprila potrdili, da se glasbeni program festivala na prostem lahko odvija največ osem ur dnevno in se konča najkasneje ob eni uri zjutraj. V sklopu Tolminatorja bodo koncerti potekali do vključno petka, festival pa se bo uradno zaključil v soboto opoldne. Dan za tem se bo začel MetalDays, ki bo letos prvič potekal ob Velenjskem jezeru.