Anna Netrebko in Filip Korkorov sta združila moči. Foto: EPA
Anna Netrebko in Filip Korkorov sta združila moči. Foto: EPA

38-letna operna pevka je v skladbi Voice združila moči s priljubljenim ruskim zvezdnikom bolgarsko-armensko-ruskega rodu Filipom Kirkorovom, ki je leta 1995 zastopal na Evroviziji.

"Bila sem radovedna in sem želela poskusiti nekaj novega, česar sama nisem pričakovala niti ni pričakoval od mene kdo drugi," je povedala sopranistka ruskega rodu, ki živi v Nemčiji. Duet sta Netrebkova in Kirkorov že posnela, še v tem mesecu pa ju v Sankt Peterburgu čaka snemanje videospota.

Operi se ne namerava odpovedati
Kljub skoku v zabavne vode pa se ne gre bati, da bi Anna zapustila svojo največjo ljubezen - opero. Njena največja želja je nastopiti v vlogi Else v operi Lohengrin Richarda Wagnerja.

Kirkorov na odrih dve desetletji
43-letni Kirkorov je na ruski popsceni že dve desetletji in piše skladbe tudi za druge izvajalce. Njegovo kariero zaznamujejo številni škandali. Lani je moral odstopiti kot predsednik ruske žirije za Evrovizijo, ker se je razkrilo, da tesno prijateljuje s tekmovalci, Sakisom Rouvasom iz Grčije in Alexandrom Rybakom, ki je nastopal za Norveško. Poročen je bil z dvajset let starejšo razvpito prvo damo ruske estrade Alo Pugačovo.

Dueti že preverjen recept
Ob novem duetu pop-opere smo se spomnili še na nekatere druge legendarne duete. Znani operni pevec Andrea Bocelli je združil moči s Sarah Brightman in Hayley Westenra, legendarni je tudi duet Freddieja Mercurya in Montserrat Caballé. Luciano Pavarotti pa je večkrat zapel z znanimi pevci, med drugim z Bryanom Adamsom, Jon Bon Jovijem in Bonom.

V Sloveniji je opero ljudem približala Alenka Gotar z zmago na Emi leta 2007, Alenka pa je posnela tudi skladbo s slovensko skupino Sons.

Duete lahko poslušate spodaj.