Steve Klink, foto: Tone Jurca/Radio Prvi
Steve Klink, foto: Tone Jurca/Radio Prvi

Ameriški glasbenik, skladatelj in dirigent Steve Klink je študij džezovskega klavirja in kompozicije končal v Bostonu na šoli New England Conservatory, nato je vrsto let deloval v Kölnu v Nemčiji, zdaj pa živi in dela v Sloveniji. V svoji bogati karieri je sodeloval s številnimi glasbeniki, dejaven je tudi na pedagoškem področju. Njegove džezovske skladbe so prepojene z elementi bluza in gospela, pogosto pa jih prežema tudi izročilo ameriške folk glasbe.

Steve Klink trio koncert

- 25. oktober - Prulček Ljubljana ob 20.00
- 26. oktober - Blunout Domžale ob 20.30
- 27. oktober - Kulturni dom Nova Gorica ob 20.00 (gostja: Mia Žnidarič)
- 28. oktober – Studio 44 Krško ob 20.00

S triom, ki ga poleg Steva sestavljata še kontrabasist Volker Heinze in bobnar Marcus Rieck, so v več kot dvajsetih letih delovanja izdali pet albumov, zadnji, ki je izšel 29. septembra 2023, nosi naslov Trilogy in Blue.
Nekaj skladb z novega albuma smo lahko slišali tudi v radijski oddaji Prva vrsta na 1. programu Radia Slovenija. To so: First Flight of the Bluejay, A Few Good Things, Trilogy in Blue, part III: The Gospel in pa skladba z albuma Searching the Blue (2007): Three Journies (Africa). Avtor vseh skladb in priredb je Steve Klink.

Steve Klink Trio je trenutno na turneji po Sloveniji; prvi koncert je bil v nedeljo, 22. oktobra, v Cukrarni v Ljubljani, drugi 24. oktobra v Kopru, v naslednjih dneh pa jih boste lahko slišali še v ljubljanskem Prulčku, v domžalskem Blunoutu, v Kulturnem domu Nova Gorica, kjer se jim bo pridružila tudi pevka Mia Žnidarič ter v Studiu 44 v Krškem.

Steve Klink Trio
Steve Klink Trio