Ukrajinski vojak iz mobilne protiletalske enote zračne obrambe strelja na ruski brezpilotni letalnik. Foto: Reuters
Ukrajinski vojak iz mobilne protiletalske enote zračne obrambe strelja na ruski brezpilotni letalnik. Foto: Reuters

V napadu ukrajinskih brezpilotnih letal v Belgoroški oblasti je bilo ubitih šest ljudi, še 35 pa ranjenih, je sporočil guverner Vjačeslav Gladkov. O novih ruskih napadih z letalniki poroča tudi Ukrajina, ki pa informacij o morebitnih žrtvah za zdaj še ni podala.

Po navedbah guvernerja je ukrajinska vojska v bližini vasi Berezovka napadla dva kombija, ki sta prevažala zaposlene v bližnjo tovarno, in avtomobil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Žal je zaradi eksplozije umrlo šest ljudi," je Gladkov zapisal na Telegramu in dodal, da je bilo še 35 ranjenih. Med njimi sta tudi dva otroka.

Brez elektrike 400.000 odjemalcev

Ukrajinska vojska je medtem sporočila, da je zračna obramba ponoči v severozahodni Sumski oblasti sestrelila 12 od 13 ruskih brezpilotnih letalnikov. Te naj bi Moskva izstrelila iz ruske Kurske oblasti, poroča ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Zaradi nočnega napada ruskega brezpilotnega letala je brez elektrike ostalo 400.000 odjemalcev, je na družbenem omrežju Telegram sporočilo ukrajinsko ministrstvo za energijo. Popravila so se nadaljevala do jutra, saj je brez elektrike ostalo še 91 naselij.

"V prizadetih naseljih in delih mesta Sumi je bila spet vzpostavljena oskrba z električno energijo," je na telegramu sporočila vojaška regionalna uprava.

Ruski napadi so vse bolj usmerjeni v ukrajinski energetski sistem, kar povzroča izpade električne energije v številnih oblasteh ter znatno škodo na termoelektrarnah in hidroelektrarnah. Napadi so sektorju povzročili za več kot milijardo dolarjev škode, je v nedeljo dejal ukrajinski minister za energijo German Galuščenko.