Letalo je vzletelo iz Združenih arabskih emiratov in je bilo na poti v Carigrad, vendar je strmoglavilo v goratem predelu Irana. Foto: Google
Letalo je vzletelo iz Združenih arabskih emiratov in je bilo na poti v Carigrad, vendar je strmoglavilo v goratem predelu Irana. Foto: Google

Letalo je bilo v lasti bogatega turškega poslovneža Huseyina Basarana, je potrdilo turško prometno ministrstvo. Poleg treh članov posadke je bila na krovu letala njegova hči Mina Basaran in sedem njenih prijateljic, ki so se vračale z njene dekliščine v Dubaju. Letalo je vzletelo v Šardži (Sharjah), nesreča pa se je zgodila po približno uri in pol leta, potem ko se je letalo hitro povzpelo na potovalno višino, potem pa se le v nekaj minutah močno spustilo, kažejo podatki spletne strani FlightRadar24. Po navedbah nekaterih medijev naj bi letalo trčilo v goro in zagorelo, po drugih pa so vaščani dejali, da je letalo gorelo že pred nesrečo.

Na zadnji objavljeni fotografiji Mine Basaran je s prijateljicami pozirala v enem od luksuznih hotelov v Dubaju. Po novici, da se je brezskrben izlet končal tragično, so se usula sožalja. Poročiti bi se morala prihodnji mesec.

"Našli smo ostanke letala in posmrtne ostanke žrtev, ki jih bomo zjutraj prenesli v dolino," je na Twitterju sporočil Kerem Kinik, vodja turškega Rdečega polmeseca, ki je prenesel sporočilo iranske sestrske organizacije. Po informacijah iranske letalske organizacije je letalo, ki je letelo ob močnem sneženju, strmoglavilo blizu mesta Šahrekord (Shakr-e Kord) na jugozahodu države.