Casey McIntyre sta preživela mož in 18-mesečna hčerka. Foto: Instagram
Casey McIntyre sta preživela mož in 18-mesečna hčerka. Foto: Instagram

Kot je zapisala, bi rada odplačala zdravniške dolgove drugih, da bi tako proslavila svoje življenje.

"Če to berete, sem umrla," je začela svojo objavo. "Ljubila sem vsakega izmed vas z vsem srcem in obljubim vam, da vem, kako zelo sem bila ljubljena. Da bi proslavila svoje življenje, sem uredila poplačilo zdravniških dolgov drugih ljudi."

McIntyre in njena družina so do danes zbrali več kot 170.000 dolarjev za njeno kampanjo z dobrodelno organizacijo RIP Medical Debt.

Organizacija odplača dolar zdravniških dolgov za vsak donirani peni, kar pomeni, da je kampanja Casey McIntyre pomagala izbrisati do 17 milijonov dolarjev neplačanih zdravniških računov.

Kot navaja organizacija, kupuje zdravniške dolgove "na veliko", po na milijone dolarjev naenkrat po znižani ceni, poroča BBC.

"V povprečju, kolikor koli donirate, ima 100-kratni učinek," piše na njihovi spletni strani.

Zdravniški dolgovi velika težava Američanov

Zdravniški dolgovi so ena najbolj perečih težav, s katerimi se spopadajo Američani, in eden najpogostejših razlogov za rubež domov. Kot ocenjuje neprofitna raziskovalna organizacija KFF, se z zdravniškimi dolgovi spopada kar 100 milijonov Američanov.

Družina Casey McIntyre je ob sporočilu, da je Casey umrla, zapisala, da bodo imeli decembra v newyorškem Prospect Parku spominsko slovesnost in "jubilej ob odpisu dolgov", na katerem nameravajo proslaviti Caseyjino življenje.

Casey McIntyre je delala kot knjižna založnica, raka pa so ji odkrili leta 2019 in se je z njim borila štiri leta. V tem času je rodila hčerko, ki je danes stara leto in pol. Zadnjih pet mesecev življenja je preživela v paliativni oskrbi, obdana z družino in prijatelji.