Avstralska brata in njun ameriški prijatelj so bili ubiti med spodletelim ropom, domneve preiskovalcev navaja španska tiskovna agencija EFE.

Trojica tujcev je z območja v mehiški zvezni državi Baja California, ki je poznano zaradi nasilja mamilarskih kartelov, izginila prejšnji teden.

30-letni Jake in njegov tri leta starejši brat Callum Robinson iz Avstralije in prav tako 30-letni Američan Jack Carter Rhoad so se odpravili na deskanje na območje Kalifornijskega polotoka, nato pa se niso prijavili v nastanitev v mestu Rosarito v bližini ameriško-mehiške meje.

V uradu mehiškega generalnega državnega tožilca so predstavili domnevo, da so turiste ubili roparji. Domnevajo, da so jih napadli posamezniki, ki so hoteli ukrasti gume z njihovega avtomobila, in jih ubili, potem ko so se jim uprli.

Turiste so roparji usmrtili, trupel pa so se nato poskusili znebiti tako, da so jih odvrgli pod previsno steno nedaleč stran od Tihega oceana. Vse tri so ustrelili v glavo, njihov avtomobil in šotore pa zažgali.

Med preiskavo so sicer našli štiri trupla, na katerih so ležale deske za srfanje. Tri trupla so s pomočjo svojcev identificirali kot omenjene pogrešane turiste iz Avstralije in ZDA, medtem ko je bilo četrto truplo na kraju zločina že nekaj tednov in naj ne bi bilo povezano z omenjenim ropom.

Po poročanju EFE-ja so mehiške oblasti že pridržale tri mehiške državljane, eden med njimi je imel v posesti mobilni telefon enega od bratov.