Powell bo pričala proti drugim obtožencem na čelu s Trumpom v zameno za nižjo kazen, poročajo ameriški mediji.

Powell je priznala krivdo le dan pred začetkom sodnega procesa, tožilstvo okrožja Fulton pa zanjo zdaj predlaga le šest mesecev pogojne kazni. Prav tako bo morala napisati pisno opravičilo državljanom Georgie za svoje početje. Doletelo jo je tudi nekaj manj kot 10.000 dolarjev denarne kazni.

Med drugim je znana po trditvah, da so volilne stroje v Georgii priredili v korist demokrata Joeja Bidna po naročilu predsednika Venezuele Huga Chaveza, čeprav je ta že več let mrtev.

Powell je med drugim priznala, da je sodelovala pri vdoru v volilni sistem podeželskega okrožja Cofee v Georgii. Tam je skupaj z drugimi prišla do podatkov, na podlagi katerih bi dokazovali, da so bile volitve prirejene v korist Bidna. Našli niso ničesar.

Pred njo je krivdo septembra že priznal posrednik za varščine Scott Hall, ki bo prav tako pričal proti drugim. Na seznamu obtoženih ostaja 17 oseb, ki zanikajo krivdo. Med njimi je tudi Trump.

Sidney Powell je bila skupaj z Rudyjem Giulianijem vodilna medijska osebnost Trumpovih prizadevanj za razveljavitev izida predsedniških volitev. Skupaj z Giulianijem sta po ZDA vlagala tožbe proti volilnim izidom, ki so bile po vrsti zavržene.

Udeležila se je sestanka v Ovalni pisarni decembra 2018, ko je nekdanji svetovalec za nacionalno varnost Michael Flynn pritiskal na Trumpa, da ukaže vojski, naj zaseže vse volilne stroje po ZDA in Trump jo je želel imenovati na čelo teh prizadevanj, vendar je odnehal, ko se mu je uprla večina sodelavcev, poroča Politico.

Trump jo je po besedah sodelavcev, velikokrat sam označil za noro, vendar mu je koristila in ji je dovolil, da nadaljuje propagando, še poroča Politico.