Datijeva, ki je med nosečnostjo opravljala svoje delo, je dva tedna pred rokom s carskim rezom povila deklico Zohro. Foto: EPA
Datijeva, ki je med nosečnostjo opravljala svoje delo, je dva tedna pred rokom s carskim rezom povila deklico Zohro. Foto: EPA

43-letna v Maroku rojena političarka je v preteklosti priznala, da je njeno zasebno življenje zapleteno, zato se tudi večkrat znajde na straneh rumenega tiska. Nosečnost je potrdila lani poleti. Od takrat govorice o očetu prvega otroka ministrice ne ponehajo.

Datijevo, na ministrskem položaju je od maja 2007, so romantično povezovali tudi s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem, preden se je po ločitvi od druge žene Cecilie, dobre prijateljice Datijeve, poročil s Carlo Bruni.

Pravosodne ministrice pa govorice ne motijo pretirano. Pred kratkim je povedala: "Šolo sem zapustila pri 16 letih, moja družina ni bila privilegirana in veliko let sem se borila. Moje življenje ni lepa zgodba." Ministrica, ki je znana po svojih oblekah najboljših oblikovalcev, je številne v pravni stroki ujezila s svojim jedkim slogom in, po trditvah kritikov, ne dovolj premišljeno politiko. Očitajo ji, da s pojavljanjem v rumenem tisku daje videz neresnosti in da se zdi, kot da ji status zvezdnice pomeni več kot opravljanje njenega dela.

Datijeva, prva političarka po rodu iz severne Afrike na tako visokem položaju, naj bi se po navedbah njenih prijateljev kmalu vrnila na delo.

T. V.