Policija na območju muzeja. Ta dnevno sprejme med 30.000 in 40.000 obiskovalcev. Foto: Reuters
Policija na območju muzeja. Ta dnevno sprejme med 30.000 in 40.000 obiskovalcev. Foto: Reuters

"Louvre je prejel pisno sporočilo, ki navaja tveganje za muzej in njegove obiskovalce," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala tiskovna predstavnica muzeja.

"V sedanjem nacionalnem kontekstu stanja najvišje pripravljenost smo se odločili, da ga evakuiramo in zapremo za en dan, medtem ko izvajamo potrebna preverjanja," je dodala.

Po poročanju francoske televizije BFMTV, ki se sklicuje na policijske vire, je muzej prejel grožnje z bombo. Policija pregleduje muzej, območje pa je zaprla.

Iz muzeja so sporočili, da ni bil nihče poškodovan, tudi nikakršnega incidenta ni bilo.

Obiskovalci, ki so rezervirali vstopnico za današnji dan, bodo dobili denar povrnjen, zagotavljajo v muzeju.

Kot so dodali, je zaprtje povezano z vladno odločitvijo, da po petkovem napadu v eni od srednjih šol v mestu Arras na severu Francije, v katerem je 20-letnik z nožem ubil učitelja, še tri ljudi pa ranil, stopnjo teroristične ogroženosti zviša na najvišjo.

Oblasti so danes sporočile, da bodo po državi razporedili 7000 vojakov.

Zaradi anonimne grožnje o podtaknjeni bombi preko elektronske pošte so po poročanju AFP-ja danes popoldne evakuirali tudi obiskovalce prav tako znane in med turisti priljubljene Versajske palače. Obveščeni policijski vir je AFP še povedal, da bo palača ostala danes zaprta.

Napad v Arrasu se je zgodil med naraščanjem napetosti v številčni francoski muslimanski in judovski skupnosti zaradi dogajanja v Izraelu in Palestini. Francoske oblasti menijo, da obstaja povezava med tem konfliktom in napadom v Arrasu.