Turške sile so zasedle območje Radžo v Afrinu. Foto: Reuters
Turške sile so zasedle območje Radžo v Afrinu. Foto: Reuters
Radžo
Turške sile in zavezniki obstreljujejo kurdske cilje v pokrajini Radžo. Foto: Reuters

Pripadniki provladnih sil so bili ubiti v napadih na območje Kfar Džana. To je bilo že tretje podobno obstreljevanje položajev sirskih sil v Afrinu v zadnjih 48 urah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Od četrtka je bilo v turških napadih na različne dele Afrina ubitih že 54 provladnih vojakov, 14 v četrtek, štirje pa v petek, je sporočil observatorij. Gre sicer za vojake, ki jih je sirska vlada v Afrin poslala, da bi tam pomagali kurdski milici YPG, proti kateri je usmerjena operacija turške vojske na tem območju, poimenovana Oljčna vejica, ki poteka že od januarja.

Današnje napade so za zdaj potrdile zgolj Sirske demokratične sile, kurdsko-arabsko zavezništvo, katerega del je tudi YPG. Prav YPG je sicer s podporo koalicije pod vodstvom ZDA odigral ključno vlogo v boju proti skrajni skupini Islamska država (IS).

Turške sile medtem na območju Afrina napredujejo, trenutno nadzorujejo več kot 20 odstotkov te enklave. Danes so zasedli območje Radžo, navaja AFP.

Od 20. januarja, ko se je operacija začela, je umrlo okoli 250 pripadnikov turških sil in okoli 280 pripadnikov kurdskih sil. Ubitih je bilo tudi 149 civilistov, je še sporočil observatorij.