Benue je poljedeljska pokrajina v osrednjem delu Nigerije, kjer se pogosto spopadajo kmetovalci in nomadi. Foto: AP
Benue je poljedeljska pokrajina v osrednjem delu Nigerije, kjer se pogosto spopadajo kmetovalci in nomadi. Foto: AP

Bala Ejeh, predsednik mestnih oblasti v kraju Otukpo v Benueju, je dejal, da so strelci napadli v sredo popoldne, ko so ljudje žalovali za tremi drugimi, ubitimi dan prej.

Povedal je, da so doslej našli 46 trupel, vključno s trupli njegovega sina in dveh sorodnikov.

"Na območje smo napotili vojsko, zato so razmere zdaj že bolj mirne," je sporočil varnostni svetovalec lokalne vlade v zvezni državi Benue Paul Hemba. Opozoril je, da se lahko število žrtev še poveča, saj številne ljudi pogrešajo.

Napad se je zgodil na območju skupnosti Umogidi. Nagib za napad še ni znan, vendar na območju pogosto izbruhnejo spopadi med nomadi in ustaljenimi kmetovalci, ki se borijo za zemljo in naravne vire, poroča Guardian.

Novi predsednik pred varnostnimi izzivi

Novoizvoljeni predsednik Nigerije Bola Tinubu je državo prevzel v nemirnih časih. Nasilje med različnimi skupnostmi je samo eden izmed izzivov, saj Nigerijo na severozahodu pretresa že 14 let spopadov z džihadistično skupino Boko Haram, na jugovzhodu potekajo spopadi s separatisti Biafra, na severozahodu in v središču Nigerije pa oboroženi banditi plenijo po vaseh in izvajajo množične ugrabitve za odkupnino.