Rok Marguč Foto: BoBo
Rok Marguč Foto: BoBo

Slovenca je v polfinalu izločil Sangho Lee iz Južne Koreje. V osmini finala je Marguč za eno stotinko sekunde ugnal Avstrijca Fabiana Obmanna, v četrtfinalu pa z enako razliko še Poljaka Oskarja Kwiatkowskega.

Marguču nemška prizorišča očitno ustrezajo. Zadnje tri stopničke v paralelnem slalomu je 37-letni Celjan dosegel prav v Nemčiji, lani v Berchtesgadnu ter v Winterbergu v letih 2018 in 2016, ko je bil vselej tretji.

Roku Marguču so nemška prizorišča zelo pri srcu

"Zadovoljen sem z današnjim dnem. Mogoče sem imel v prvi kvalifikacijski vožnji nekaj težav s progo, saj je bila zelo mehka, druga vožnja pa je bila odlična. Z izjemo polfinalne, ki je bila v zgornjem delu slabša, sem z ostalimi zadovoljen, tudi z izidom," je po zadnji posamični tekmi sezone za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Marguč.

Od Slovencev je v izločilnih bojih nastopil tudi Žan Košir, ki je izpadel v osmini finala proti drugemu iz kvalifikacij Codyju Wintersu in zasedel končno 15. mesto.

V kvalifikacijah sta bila prepočasna Tim Mastnak in Gloria Kotnik. Pri ženskah je prepričljivo slavila Čehinja Ester Ledecka.

V skupnem seštevku paralelnih disciplin je slavil Avstrijec Benjamin Karl (626 točk) pred Prommeggerjem (560) in Bormolinijem (548). Najboljši od Slovencev je bil Žan Košir (300) na 11. mestu. Mastnak (268) je bil 13., Marguč (165) pa 20.

V nedeljo bo v Winterbergu še mešana ekipna tekma.

Predviden konec sezone v nemškem Berchtesgadnu, ki bi moral biti prihodnji vikend, so organizatorji zaradi pomanjkanja snega odpovedali.