Carlos Alcaraz bo ostal na vrhu lestvice ATP vse do začetka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Đokovića je premagal lani v Madridu in 16. julija v sijajnem finalu Wimbledona, v polfinalu letošnjega Roland Garrosa pa so ga izdali krči. Foto: Reuters
Carlos Alcaraz bo ostal na vrhu lestvice ATP vse do začetka Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Đokovića je premagal lani v Madridu in 16. julija v sijajnem finalu Wimbledona, v polfinalu letošnjega Roland Garrosa pa so ga izdali krči. Foto: Reuters

36-letni Beograjčan je v nočnem polfinalu s 7:6 in 7:5 izločil Alexandra Zvereva. Nemec se je odlično upiral. Znova je dokazal, da stopnjuje formo pred Odprtim prvenstvom ZDA, ki se bo začelo 28. avgusta v New Yorku.

Zverev, ki je pokal v Cincinnatiju dvignil pred dvema letoma, je dobil uvodne tri točke obračuna na servis Đokovića. 23-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice je rešil vse tri priložnosti za brejk in dobil prvo igro.

V deseti igri je Đoković zapravil tri priložnosti za zmago v prvem nizu. Zverev se je rešil z močnimi servisi. Odločala je podaljšana igra, ki jo je Srb dobil s 7:5.

Zverev je izgubil servis že v uvodni igri drugega niza. Đoković je zanesljivo ohranil prednost in v deseti igri serviral za zmago. Ni mu uspelo, naredil je kar tri neizsiljene napake. Dva forhenda je poslal daleč za osnovno črto in Zverev je izenačil na 5:5.

V ključnih trenutkih se je Đoković zbral in v enajsti igri znova odvzel servis Nemcu, nato pa le zadržal servis za zmago po dveh urah in štirih minutah.

Novak Đoković se je brez izgubljenega niza prebil v finale. Foto: Reuters
Novak Đoković se je brez izgubljenega niza prebil v finale. Foto: Reuters

Le Connors in Federer imata več zmag od Srba
To je bila njegova 1068 zmaga v profesionalni karieri. Na tretjem mestu je ujel Rafaela Nadala in Ivana Lendla. Na prvem mestu je še vedno Jimmy Connors s 1274 zmagami, drugi je Roger Federer, ki jih je zbral 1251.

"Zelo sem zadovoljen, da sem napredoval po dveh nizih. Zverev ima izjemen servis, težko je priti do brejka. Mislim, da bo zelo nevaren tudi na OP ZDA. Znova se bom srečal z Alcarazom. Vsi navijači so si želeli ponovitev finala Wimbledona in v nedeljo bo zanimivo," je povedal Đoković.

V nedeljo bo Beograjčan lovil rekordni 39. naslov na mastersih in tretjo zmago v Cincinnatiju po letih 2018 in 2020. Postal bi najstarejši zmagovalec turnirja v Ohiu, do zdaj ima rekord Ken Rosewall iz leta 1970.

20-letni Alcaraz je v epskem finalu Wimbledona premagal Đokovića po štirih urah in 43 minutah v napetih petih nizih, ki so jemali sapo.

Alcaraz in Đoković v finalu Cincinnatija

Hurkacz zgrešil forhend za zmago
Španec je vse štiri obračune ta teden dobil po treh nizih. Skupaj je bil na igrišču že deset ur in 38 minut. Najtežje delo je imel proti Hurkaczu v polfinalu. Poljak je znova sijajno serviral. Povedel je s 6:2 in 5:4. Alcaraz je bil v izgubljenem položaju v deseti igri pri 30/40, saj je imel Hurkacz na loparju forhend iz ugodnega položaja, a se mu je zatresla roka. Žogo je poslal v stranski avt. Alcaraz je izenačil na 5:5, nato pa dobil podaljšano igro s 7:4.

Alcaraz bo ostal številka ena v ponedeljek
Trener Juan Carlos Ferrero mu je svetoval, da še dvigne ritem, saj je Hurkacz precej padel. V četrti igri odločilnega niza je Poljak izgubil servis, Alcaraz pa je zanesljivo ohranil prednost do konca. Obračun je trajal dve uri in 18 minut.

Alcaraz je najmlajši finalist mastersa v Cincinnatiju po Petu Samprasu leta 1991. S prebojem v finale si je zagotovil, da bo tudi v ponedeljek ostal številka ena na svetu. Precej težje delo ga nato čaka v New York, kjer bo branil lanski naslov.

Najstnica Coco Gauff je imela veliko podporo s tribun. V finalu bo favoritinja. Foto: Reuters
Najstnica Coco Gauff je imela veliko podporo s tribun. V finalu bo favoritinja. Foto: Reuters

Coco Gauff izločila prvo igralko sveta
Coco Gauff in Karolina Muchova se bosta v nedeljo pomerili za naslov v Cincinattiju. 19-letna Američanka je v pravi poslastici v osmem dvoboju končno ugnala prvo igralko sveta Igo Swiatek s 7:6, 3:6 in 6:3 in bo v nedeljo igrala za peto turnirsko zmago v karieri. 10.000 gledalcev na osrednjem igrišču je bilo navdušenih.

"Ko sem izgubila drugi niz, sem si rekla, da sem borka in da mi lahko uspe. Borila sem se za vsako točko in skušala izkoristiti vsako priložnost," je povedala mlada Američanka, ki bo prvič zaigrala v finalu turnirja serije 1000.

Muchova je izločila Belorusinjo Arino Sabalenka s 6:7, 6:3 in 6:2. Čehinja je igrala v finalu Roland Garrosa, pa tudi na trdi podlagi je v odlični formi.


CINCINNATI
(7.665.215 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale (M):
ALCARAZ (ŠPA/1)
– HURKACZ (POL)
2:6, 7:6 (4), 6:3

ĐOKOVIĆ (SRB/2) – A. ZVEREV (NEM/16)
7:6 (5), 7:5


Polfinale (Ž):
GAUFF (ZDA/7) – SWIATEK (POL/1)
7:6 (2), 3:6, 6:4

MUCHOVA (ČEŠ) – SABALENKA (BLR/2)
6:7 (2), 6:3, 6:2