Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj je zaznamoval preobrat v drugem nizu. Kaja Juvan v prvem nizu v drugi in četrti igri ni izkoristila štirih priložnosti za odvzem servisa tekmici, a ji je to uspelo v osmi, pridobljeno pa je potem z igro ob svojem začetem udarcu le še potrdila.

Z odvzemom servisa je Slovenka začela tudi drugi niz, a je mlada Rusinja takoj vrnila in potem, ko je Slovenka izgubila osmo igro, izkoristila prvo zaključno žogico za izenačenje na 1:1.
V odločilnem tretjem nizu je blestela le še Rusinja.

Izid je bil izenačen le na 1:1, nato je Rusinja Slovenki dvakrat odvzela servis za vodstvo s 5:1, čeprav je imela Slovenka, ki je na lestvici WTA skoraj 80 mest višje od Rusinje, v šesti igri trikrat priložnost, da zmanjša razliko. Juvan je nato znižala na 2:5, Rusinja pa je svoj servis po več kot dveh urah in pol igre zmagala.

Predtem je Kaja Juvan, ki se je v četrtfinale turnirja WTA prebila prvič po lanskem majskem nastopu v Strasbourgu, v Budimpešti na glavnem turnirju premagala Slovakinjo Kristino Kučovo in Avstralko Astro Sharma, že v kvalifikacijah pa Američanko Jessie Aney in Ukrajinko Valerijo Strahovo.

V nadaljevanju sezone si želi nastopiti še v Hamburgu in nato vsaj še na enem pripravljalnem turnirju, preden bo odpotovala na Odprto prvenstvo ZDA v New York. Zanjo je obvezen tudi nastop v domači Ljubljani.


Budimpešta

(225.480 evrov, pesek)

Četrtfinale, tabela:
TIMOFEJEVA (RUS) – JUVAN (SLO)
3:6, 6:3, 6:2
PODOROSKA (ARG/9) – AVANESJAN (RUS)
6:1, 6:3
LIU (ZDA) - SCHMIEDLOVA (SLK/8)
7:5, 6:4
BAINDL (UKR) - STOLLAR (MAD)
7:6 (5), 6:3


Polfinale:
TIMOFEJEVA (RUS) - PODOROSKA (ARG/9)
7:6 (6), 3:6, 6:3
BAINDL (UKR) - LIU (ZDA)
7:5, 7:6 (3)