Razmerje v osvojenih točkah je bilo 67:45 v korist Polone Hercog. Foto: EPA
Razmerje v osvojenih točkah je bilo 67:45 v korist Polone Hercog. Foto: EPA

To je bil drugi obračun med tema igralkama, lani je v Barceloni zmagala 22-letna Američanka. Tokrat ni bilo dvoma o zmagovalki, saj je Hercogovi v uvodnem nizu kar štirikrat uspelo odvzeti servis. Nekaj več dela je imela v drugem nizu, v katerem je odločal en sam brejk.

Na prvi servis izgubila le tri točke
Najboljša slovenska igralka je bila izjemno uspešna na svoj prvi servis, s katerim je tekmici prepustila vsega tri točke. Polona Hercog je v osmem dvoboju sezone le prišla do prve zmage!

Zadovoljna z igro in pristopom
"Možnosti, da na dveh zaporednih turnirjih z velikim žrebom igraš proti isti igralki, so zelo majhne, ampak tudi to se zgodi. Vsekakor mi ni bilo lahko, ko sem videla, da igram proti Hamptonovi, ki je v Indian Wellsu odigrala zares odlično. Sama pri sebi sem vedela, da bom tokrat bolje pripravljena in zato sem šla v tekmo bolj sproščena. Po zelo dobrem začetku sem v nadaljevanju zadržala prednost in bila vseskozi zelo agresivna. Lahko rečem, da sem po dolgem času zelo zadovoljna s svojo igro in pristopom," je razmišljala Hercogova.

V drugem krogu jo čaka Marion Bartoli
21-letnica se bo v 2. krogu pomerila s Francozinjo Marion Bartoli: "Ne morem pričakovati, da bom vsako tekmo od zdaj naprej igrala tako kot danes, sigurno pa se naslednjih dvobojev poskusila lotiti na enak način: sproščeno, odločno, napadalno. V naslednjem krogu me čaka stara znanka, Marion Bartoli, kar je vsekakor preizkušnja, ki se je že veselim."